Zilele acestea au crescut alarmant cazurile de confirmați pozitiv COVID-19. La Spitalul Matei Bals din Capitală. Dr Adrian Streinu Cercel afirma toate paturile sunt ocupate, iar la această oră (vineri, ora 20.00) în camera de gardă se aflau patru persoane pentru care se caută găsirea unei soluții rapide de internare. Perioada care va urma va fi și mai grea, dacă românii nu vor înțelege că măsurile și recomandările medicilor specialiști sunt singurele instrumente prin care putem să ținem virusul la distanță, iar sistemul sanitar să nu colapseze.

Între timp, a apărut informația că dr. Adrian Streinu-Cercel s-ar afla pe aceeași listă a PSD pentru parlamentare acesta a fost întrebat dacă, într-adevăr, se află pe lista aceasta. Răspunsul a fost punctual și scurt: “Nu încă! Nu am o idee clară…”

Dr Adrian Streinu Cercel afirma despre cocktailul administrat lui Trump că dă rezultate foarte bune la Balș

Despre propagarea virusului: ”De la persoană infectată, trebuie să ne așteptăm la alte 40 contaminate”
Cât privește virusul și ce ne așteaptă în viitorul apropiat, prof. Streinu-Cercel atrage atenția asupra unor chestiuni care ar trebui să fie știute inclusiv de către jurnaliști dacă vor să nu se contamineze: “Viteza de circulație a picăturilor de salivă când vorbești fără mască este de 7 metri pe secundă. Când oamenii se ceartă, viteza e și mai mare. Logic, pe cale de consecință, trebuie ca lumea să poarte mască tot timpul. Inclusiv în platoul de televiziune. Mai mult, particulele virale pot persista pe suprafețe până la 60-80 de ore, ceea ce înseamnă că nespălatul pe mâini des, ori de câte ori atingem astfel de suprafețe nedezinfectate înseamnă contaminare și dusul mâinilor la față poate produce infectare.

Repet, ca să înțeleagă toată lumea, din momentul în care ieșim din casă trebuie să purtăm mască, inclusiv la birou. Se umezește, o arunci, apoi iei alta. Angajatorii ar trebui să pună la dispoziție seturi de măști pentru angajați, iar pentru persoanele vulnerabile autoritățile locale trebuie să găsească soluții să le sprijine. Eforturi s-au făcut din partea Guvernului… mesajele au fost corect date, nu putem fi absurzi!

Dacă nu se folosește masca, în mod constant, în 14 zile vom avea creștere și mai mare. Virusul se transmite în serii de patru zile, de la o persoană infectată la 3-4 alte persoane. Undeva, în 12 zile, de la persoană infectată, trebuie să ne așteptăm la alte 40 contaminate”

Cocktailul cu anticorpi folosit în tratamentul lui Trump dă rezultate foarte bune pe pacienții de la ”Matei Balș”!

Citeste si...
Polițist, sunat direct de Orban, după ce s-a plans că are plan de sancțiuni

O veste bună primită de la managerul institutului, prof. dr. Streinu-Cercel este legată de studiul privind tratamentul cu cocktailul de anticorpi folosit și la tratamentul de COVID -19 pentru președintele SUA, Donald Trump. Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din Europa care participă la studiul privind acest tratament.

Prof. dr. Streinu Cercel a declarat că “acest cocktail se folosește deja pe pacienți, iar rezultatele sunt foarte bune. Aceste rezultate vor fi raportate la final către FDA pentru a fi interpretate si dacă sunt semnificative statistic, vor fi luate în considerare. Până acum, avem un rezultat foarte bun”.