Criză extrem de gravă în două spitale din România. Bolnavii infectați cu HIV nu mai pot beneficia de tratament pentru că medicamentele necesare ținerii bolii sub control nu mai sunt disponibile în rezervele unităților medicale. Situația a fost făcută publică, pe Facebook, de o activistă.

„În ciuda orei târzii, pacienții și ONGurile din Botoșani și Petroșani îmi scriu pentru donații de tratament. Încă două spitale pe lista celor care nu își mai pot trata pacienții curanți.

Între timp, am pierdut numărul spitalelor și al pacienților rămași fără tratament anti-HIV.

Sunt depășită de situație, nu mai avem decât niște rămășițe dintre cele mai cerute medicamente. Rog pacienții să ne scrie în continuare, sperăm să mai primim donații de tratament.

Am alertat activiștii de la nivel european pentru a ne trimite donații și instituțiile interanționale pentru a face presiune pe autoritățile române, pentru a rezolva această criză.

Citeste si...  Sex dupa un atac de cord

Nici în țările din Africa numai există probleme de acces la tratament, pentru că pe lângă faptul că autoritățile de acolo au înțeles că TRATAMENTUL = (inclusiv) PREVENIRE, chiar sunt competente și chiar le pasă

Noapte bună Ministerul Sănătăţii – România! Poate la voi e weekend, la mine e mai rău decât în cele mai full zile ale săptămânii. Sunt greu de conținut atâția pacienți rămași fără tratamentul care îi ține în viață. Cel mai greu de conținut sunt pacienții care sunt pe ultima schemă de tratament și gravidele speriate că vor naște copii HIV+ din cauza lipsei de tratament. Că na, dacă ar avea tratament s-ar naște seronegativi copiii, dar cum mamele lor nu sunt tratate”, scrie activista Alina Dumitriu pe Facebook.