Dosarul Tel Drum, in care este cercetat Liviu Dragnea, este blocat de mai bine de două săptămâni, după ce DNA a sesizat procurorul general cu un conflict pozitiv de competenta. Mai exact, Augustin Lazăr trebuie să decida daca dosarul va fi investigat in continuare de DNA sau de Secția Speciala, care l-a solicitat in repetate rânduri.

Dosarul Tel Drum, impotmolit la SIIJ

Sectia Speciala de Investigare a Magistratilor a solicitat dosarul, motivând ca investigheaza o cauza care ar avea legatura cu aceste investigatii. DNA a trimis o copie a dosarului, insa a refuzat sa predea ancheta, cerandu-i procurorului general sa decida.

Pentru a face analiza, procurorul general trebuie sa aiba la dispozitie ambele dosare. In timp ce DNA i-a trimis dosarul lui Augustin Lazăr, surse avizate sustin ca Sectia Speciala intarzie sa ii transmita documentele.

Citeste si...  Vijelie devastatoare în Prahova. Un acoperiș a fost smuls de pe o școală

In legatura cu acest dosar, procurorul sef interimar al DNA anunta, in cursul acestei saptamani, ca acesta este aproape de o solutie, in cauza fiind realizata o expertiza de durata, care insa a fost finalizata.

Desi in lege nu este prevazut concret daca se pot administra probe pana la solutionarea conflictului, juristii sustin ca, de regula, ancheta este inghetata pana când decidentul stabileste care este parchetul competent. Surse judiciare au precizat ca aceeasi procedura se aplica si in acest caz.

Liviu Dragnea este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte, fapte comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.