Dosarul lui Tariceanu ofera surprize si un nume greu din cabinetul Tăriceanu apare în declarațiile consultanților israelieni audiați de către procurori, au declarat surse juridice pentru Realitatea Tv. Israelienii sunt suspectați că au oferit mită unor oficiali guvernamentali din România.

Este vorba despre Dorin Marian, fostul șef al Cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu cu rang de ministru. El a fost în preajma lui Tăriceanu când acesta era prim ministru, în perioada 2004 – 2008.

Israelienii, potrivit sursei citate, au declarat în fața procurorilor că Dorin Marian era cel responsabil cu plățile pentru consultanța oferită lui Tăriceanu. Fostul șef de cabinet al lui Călin Popescu Tăriceanu a fost implicat în dosarul Ferma Băneasa, în care a fost acuzat de mărturie mincinoasă, însă a fost achitat de magistrații Tribunalului Brașov.

DNA a anunţat că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală. Cererea de încuviinţare a urmăririi penale a fost trimisă la Parlament.

Citeste si...  După PSD, și ALDE are PROBLEME! Luna viitoare se va discuta o rezoluție de EXCLUDERE din grupul european: 'E o pubelă de corupți'

„În acest sens, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J documentele necesare în vederea sesizării Senatului care urmează a decide. Avizul solicitat pentru senator în cadrul dosarului penal este necesar pentru efectuarea completă a urmăririi penale şi pentru a-i oferi acestuia posibilitatea să îşi formuleze apărările într-un cadru procesual legal”, mai spune DNA.

Firma la care se face referire este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărei nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în acre au fost implicaţi mai mulţi demnitari români.