Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au redeschis urmărirea penală în dosarul în care fostul episcop de Huşi Corneliu Bârlădeanu, pe numele de mirean Corneliu Onilă, a fost cercetat pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu minori şi clasat din lipsă de probe, transmite Agerpres.

Dosarul cu numărul 697/P/2017 fost redeschis în urma unei ordonanţe a procurorului general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, după ce în presă au apărut noi informații cu privire la dosar. Potrivit safielumina.ro, este vorba despre imagini care nu ar fi fost puse la dosar de către un procuror de la DNA Iași.

„Admite cererea formulată de procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi privind confirmarea redeschiderii urmăririi penale. În baza art 335 alineat 4 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia Ordonanţei nr. 2.754/II/2019 emisă de procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi”, se artă pe portalul instanţelor de judecată.

Citeste si...  Dan Andronic profețește: Este punctul ZERO al decapitării lui Liviu Dragnea

Un scandal a izbucnit în iunie 2017 la Episcopia Huşilor, când Corneliu Bârlădeanu, pe atunci episcop al Huşilor, a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi care i-au cerut bani sau funcţii pentru a nu face publică o înregistrare în care prelatul ar apărea în timp ce întreţinea relaţii homosexuale cu o persoană despre care se crede că era un elev de la Seminarul Teologic Huşi, actualmente preot într-o parohie din judeţul Vaslui.

Ulterior, cei trei preoţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare, iar fostul episcop de Huşi s-a retras din funcţie, în luna august a anului 2017, şi se află la Mănăstirea Văratec.