Tupeu incredibil al lui Dorin Cocoş. În timp ce plănuia lovituri de milioane de euro, Dorin Cocoş declara în interviuri că este cel mai corect om de afaceri. Mai mult, acesta susţinea în anul 2005 că nu-l ajută cu nimic faptul că soţia lui de atunci, Elena Udrea, este consilier al preşedintelui Traian Băsescu. Cocoş spunea public faptul că nici prin cap nu i-a trecut să facă trafic de influenţă sau să se folosească de funcţia soţiei pentru a obţine beneficii. Înregistrările au fost publicate de jurnaliştii.

Dorin Cocoş şi Elena Udrea

Dorin Cocoş, mărturisea într-un interviu acordat în anul 2005, că nu-l ajută deloc, în plan financiar, faptul că soţia lui de atunci, Elena Udrea, era consilierul lui Traian Băsescu, ci, din contră, îi dăuna.

Nu domnule! Nu mă ajută! Nu mă ajută chestia asta! Din contră, în dăunează! Drept dovadă, eu nu vreau să fiu vedetă de ziare, de televiziune. Cu ce să mă ajute pe mine? Din contră!„, declarat Dorin Cocoş jurnaliştilor.

Omul de afaceri spunea că nu s-a gândit niciodată să facă trafic de influenţă sau să se folosească de funcţia Elenei Udrea, din momentul respectiv, pentru a obţine unele beneficii.

Lumea zice: „Aoleu, ăsta e bărbatul aleia care e acolo, care nu ştiu ce. Ce o vrea? De ce o fi venit?”. Deci, prefer să nu. Adică toate afacerile mele, astăzi când vobim, sunt sută la sută particulare. Iau teren, contruiesc. Cumpăr magazine, le închiriez sau le exploatez eu, investesc în terenuri, pur şi simplu, tranzacţii imobiliare. (…) Cum ar fi să mă duc şi să încep eu să fac trafic de influenţă? Să cer o întreprindere de la AVAS, să o iau eu pe doi lei, să o tai şi să o vând la fier vechi. Cum ar fi să fiu eu într-o situaţie de genul ăsta? Nu mă ajută din punct de vedere al afacerilor„, a mai spus Dorin Cocoş.

Acesta a precizat că avantajul faptului că soţia lui era împlinită din punct de vedere material ajuta doar clasei politice, pentru că, spunea el, în clasa politică trebuie să ajungă oameni cu bani, care nu intră în politică pentru „a suge de la bugetul ţării”.

Mă ajută, dacă vreţi şi dacă vreţi, faptul că Elena e acolo şi e o femeie realizată din punct de vedere material şi profesional e un lucru bun, dacă vreţi, pentru clasa politică. După mintea mea, clasa politică viitoare a României trebuie să fie o clasă politică de oameni care au din ce trăi, care n-au intrat în politică pentru a suge de la bugetul statului, să fure repede ce se mai poate fura, că în 15 ani s-au cam dat dracu toate întreprinderile şi astea. Dar, părerea mea, că noi ne-am atras duşmănia multora din faptul că ea este acolo pentru că mulţi visau acea poziţie pe care ei. O cred cheie lângă Preşedintele României. Se înşală. Nimeni nu-i poate strecura domnului Preşedinte ceva pe sub nas, adică, ei se gândesc: „Mamă, ce facea Talpeş sau Vasile Ionel când era cu Iliescu. Dădeau telefoane, miniştrii luau poziţia de drepţi, se semnau contracte”. Nu merge aşa. Elena nu e. Elena nu ar face asta, pentru că noi avem. Avem din ce trăi, ne permitem. N-avem nevoie de avioane sau de Maybach, că nu e cazul. Dar avem din ce trăi şi bine de tot. N-avem nevoie de aşa ceva„, a mai spus omul de afaceri.

Dorin Cocoş era extrem de mândru de frumoasa lui soţie şi era convins că Elena Udrea a atras ura „femeilor mai puţin frumoase”. „Elena a atras ura multora pentru că este frumoasă. A atras ura femeilor mai puţin frumoase decât ea pentru că e greu, ca femeie, să suporţi că una are şi succes şi e şi frumoasă. A atras ura nevestelor bărbaţilor foarte importanţi„, a conchis acesta.

Citeste si...
Dorin Cocoş s-a însurat!