dorel-sandesc-20„Totul seamănă cu o tristă mineriadă împotriva unui grup de oameni care fac tot ce pot ei, în limitele umane pe care le au, pentru a trata şi salva nişte pacienţi. Vă rugăm foarte mult, lăsaţi-ne să lucrăm ! După ce vom termina de tratat şi, dacă putem, de salvat aceşti oameni, puteţi să faceţi ce vreţi, puteţi să ne ardeţi în piaţa publică. Acum, vă rugăm, lăsaţi-ne să lucrăm!

În faţa tragediei pe care o trăieşte poporul român, avem două oglinzi paralele. De o parte, este oglinda profesioniştilor, a unor profesionişti internaţionali, o oglindă obiectivă, neutră şi curată. În această oglindă, după cum aţi văzut, cuvântul comun cel mai des utilizat de toate cele cred că opt delegaţii din cele mai dezvoltate sisteme sanitare este ‘impresionant’. Aceşti colegi au apreciat tot ce s-a făcut: faptul că spitalele au cu ce să îi trateze pe pacienţi, profesionalismul, devotamentul, colaborarea profesioniştilor. De partea cealaltă, este oglinda societăţii româneşti, în care imaginea acestei realităţi este total diferită. Din păcate, dincolo de marea majoritatea a românilor care au manifestat o extraordinară solidaritate, constatăm însă că există şi o avalanşă de injurii, de critici, de jigniri la adresa noastră.

Citeste si...
Nuntă de top în lumea politică

Noi, doctorii din saloane, personalul medical, doctorii din minister ne ocupăm de nişte fiinţe fragile aflate între viaţă şi moarte şi, din păcate, trebuie să facem această muncă, atât de grea şi solicitantă, sub înjurături, ţipete, sub ploaie de pietre. Nu cred că poţi lucra normal în aceste condiţii. Este păcat că în acest cor al denigrărilor nemeritate se află şi colegii. (…) Acest lucru s-a mai repetat şi cu alţi colegi care şi-au exprimat frustrările pentru diversele probleme acuzându-ne pe noi. Se vrea capul tuturor, se vrea capul lui Raed, se vrea capul profesorului Lascăr, al profesorului Enescu, al ministrului Bănicioiu, al meu, al tuturor”, a spus secretarul de stat al Ministerului Sanatatii Dorel Săndesc, într-o declaraţie făcută la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.