Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, pregătește o serie de măsuri pentru a relansa economia țării, afectată de măsurile luate pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

”Nu putem lăsa tratamentul să fie mai grav decât problema în sine. La finalul perioadei de 15 zile, o să luăm o decizie în privința drumului pe care vrem să mergem”, a anunțat Donald Trump, la scurt timp după miezul nopții, într-un mesaj postat pe twitter.

Perioada la care face referire președintele SUA a început în urmă cu o săptămână, pe 16 martie.

Și vicepreședintele Mike Pence, care conduce Grupul de lucru de la Casa Albă pentru lupta împotriva coronavirus, a semnalat schimbarea de ton. El a precizat că persoanele care au fost expuse la Covid-19 vor putea reveni mai rapid la serviciu, purtând măști de protecție.

Citeste si...
PANICĂ LA METROU: DISPOZITIVUL A EXPLODAT din senin! DETALII de ultimă oră

Autoritățile americane sunt îngrijorate de pierderile înregistrate la burse și de creșterea șomajului. Contrar dorinței lui Trump, experiții din domeniul medical vor recomanda păstrarea distanței sociale și intrarea în carantină, anunță jurnaliștii de la axios.com.

Departamentul de Muncă a declarat o creștere cu 30% a cererilor de intrare în șomaj în ultima săptămână, iar unul dintre șefii Federal Reserve, James Bullard, a avertizat că rata șomajului ar putea atinge 30% în SUA, informează USA Today.