Trump: Nike transmite un mesaj îngrozitor prin reclama cu fotbalistul Colin Kaepernick

Preşedintele american Donald Trump a declarat că firma de echipament sportiv Nike transmite un „mesaj îngrozitor” prin reclama cu jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick. Însă el a afirmat că respectă decizia companiei, scrie News.ro.

„Nu sunt de acord cu Colin Kaepernick, dar există drepturi pentru a face lucruri despre care alte persoane cred că nu ar trebui făcute”, a mai spus Trump.

Compania Nike a lansat o campanie cu accente politice după 30 de ani de la lansarea sloganului ”Just Do It”, iar jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick este principala figură a acestei campanii.

Colin Kaepernick, fost quaterback timp de şase sezoane la San Francisco 49ers, a devenit cunoscut în SUA după ce a pus genunchiul în pământ în 2016, în timpul imnului naţional, pentru a manifesta împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei faţă de comunitatea de culoare din SUA.

Citeste si...  Sindicaliştii de la Metrou susţin că Tronsonul Drumul Taberei nu va fi gata în 2019

Cazul a provocat mânia preşedintelui Donald Trump, a fanilor şi a ligii profesioniste de fotbal american (NFL). Donald Trump a considerat gestul lui Kaepernick lipsit de respect faţă de drapel şi patrie. Gestul lui Colin Kaepernick a fost imitat apoi de mai mulţi jucători din NFL.

În noua campanie, pe chipul lui Colin Kaepernick în alb şi negru se poate citi: „Crede în ceva. Chiar dacă asta înseamnă să sacrifici totul”.

Jucătorul a devenit persona non grata pe teren şi nu şi-a mai găsit echipă după expirarea contractului său cu San Francisco la începutul anului 2017.

Ceilalţi doi sportivi care apar în campania Nike – 30 de ani sunt Serena Williams şi Lebron James.