Membrii Senatului Statelor Unite l-au achitat pe președintele american Donald Trump pentru acuzațiile privind abuzul de putere şi obstrucționarea Congresului.

Singurul republican care a votat împotriva președintelui Trump este Mitt Romney.

Acesta a adirmat că Trump este „vinovat de un îngrozitor abuz asupra încrederii publice”.

„Este vorba de un asalt flagrant asupra drepturilor noastre electorale, asupra siguranţei naţionale, asupra valorilor fundamentale. Coruperea unui scrutin pentru a te menţine la putere este probabil cea mai abuzivă şi cea mai distructivă încălcare a unui jurământ de învestitură pe care mi-o pot imagina”, a argumentat Mitt Romney.

„Votul meu probabil va fi în minoritate în Senat, dar indiferent de aceste lucruri, prin votul meu le voi putea spune copiilor şi copiilor acestora că mi-am făcut datoria în cel mai bun mod la care se aşteaptă naţiunea din partea mea”, a subliniat Mitt Romney, coleg cu Trump în Partidul Republican.

Citeste si...  10 curiozităţi despre cancer

Mitt Romney a votat pentru condamnarea lui Trump pentru abuz de putere, nu şi pentru obstrucţionarea Congresului.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, l-a inculpat pe preşedintele Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Demiterea preşedintelui Trump era improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.