Președintele american Donald Trump l-a sunat vineri pe premierul britanic, Boris Johnson, imediat după ce a aflat că acesta a fost confirmat pozitiv la testul de coronavirus, informează The Guardian.

„Președintele SUA Donald Trump i-a mulțumit premierului pentru prietenia apropiată și i-a urat să se recupereze rapid”, a declarat Judd Deere, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă. Cei doi lideri au discutat despre eforturile internaționale de a combate pandemia de coronavirus și despre modalitățile în care poate fi susținută economia globală.

„Cei doi lideri și-au exprimat, de asemenea, optimismul că Statele Unite și Regatul Unit al Marii Britanii vor ieși din criză mai puternice ca niciodată”, a mai spus oficialul de la Casa Albă.

Citeste si...  Gabriela Firea: Cei 6 români de pe vasul de croazieră, care au stat în carantină în spaţiul Primăriei, au plecat acasă

Johnson este primul mare lider mondial confirmat cu noul coronavirus. Premierul a declarat într-un videoclip postat pe rețelele sociale că va continua să lucreze în condiții de auto-izolare.

Premierul britanic a anunțat pe Twitter că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Alături de un mesaj, el a postat și un videoclip, în care spune că este autoizolat și că a avut simptome ușoare.

„În ultimele 24 de ore am avut simptome ușoare și am fost testat pozitiv pentru coronavirus. Acum mă autoizolez, dar voi continua să conduc Guvernul prin videoconferințe. Împreună vom învinge!”, a scris premierul pe Twitter.