Donald Trump, care nu a fost văzut niciodată cu mască în public, a afirmat miercuri că nu ar avea „nicio problemă” să poarte una. În același timp, preşedintele american și-a reafirmat convingerea că „la un moment dat” coronavirusul „va dispărea”.

„Nu aş avea nicio problemă. Dacă aş fi într-o situaţie de proximitate cu oamenii, aş face asta”, a declarat el la postul de televiziune Fox Business într-un moment în care mai multe regiuni din Statele Unite înregistrează o creştere spectaculoasă a numărului de cazuri de COVID-19.

„Cea mai mare parte a timpului, nu sunt în această situaţie”, a adăugat el, menţionând că toate persoanele cu care s-a întâlnit fuseseră testate înainte.

„Sunt complet de acord cu măştile, cred că măştile sunt un lucru bun”, a mai spus Donald Trump, arătându-se însă sceptic în legătură cu ideea de a face obligatorie purtarea acestora la nivel naţional.

„Sunt multe locuri din ţară unde oamenii se află la mare distanţă” unii de alţii, a subliniat el, citat de Agerpres.

„Cred că vom rezolva cu bine problema coronavirusului, cred că la un moment dat oarecum va dispărea. Sper”, a mai spus Donald Trump.

Citeste si...
Surse: Cinci miniştri din Guvernul Dăncilă urmează să fie remaniaţi

Întrebat din nou de jurnalistul postului dacă el chiar crede că virsul va dispărea, liderul de la Casa Albă a răspuns afirmativ: „Da, cred asta. La un moment dat. Şi mai cred că vom avea un vaccin în curând.”

În februarie, Donald Trump a făcut afirmaţii similare. „Va dispărea. Într-o zi, ca prin miracol, va dispărea”, a spus el atunci.

Numeroşi republicani, printre care influentul lider al majorităţii din Senat, Mitch McConnell, încurajează tot mai activ oamenii să poarte mască.

Dacă vicepreşedintele Mike Pence a purtat mască în mai multe ocazii, în special cu prilejul unei recente vizite în Texas, Donald Trump nu a fost văzut niciodată purtând mască în public.

Joi, SUA înregistrau un nou record de infectări în 24 de ore. Peste 52.000 de noi oameni au fost confirmați cu COVID-19, conform universității Johns Hopkins. Este cel mai ridicat număr de infecții noi de la începutul pandemiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.