Donald Trump, care nu a fost văzut niciodată cu mască în public, a afirmat miercuri că nu ar avea „nicio problemă” să poarte una. În același timp, preşedintele american și-a reafirmat convingerea că „la un moment dat” coronavirusul „va dispărea”.

„Nu aş avea nicio problemă. Dacă aş fi într-o situaţie de proximitate cu oamenii, aş face asta”, a declarat el la postul de televiziune Fox Business într-un moment în care mai multe regiuni din Statele Unite înregistrează o creştere spectaculoasă a numărului de cazuri de COVID-19.

„Cea mai mare parte a timpului, nu sunt în această situaţie”, a adăugat el, menţionând că toate persoanele cu care s-a întâlnit fuseseră testate înainte.

„Sunt complet de acord cu măştile, cred că măştile sunt un lucru bun”, a mai spus Donald Trump, arătându-se însă sceptic în legătură cu ideea de a face obligatorie purtarea acestora la nivel naţional.

„Sunt multe locuri din ţară unde oamenii se află la mare distanţă” unii de alţii, a subliniat el, citat de Agerpres.

„Cred că vom rezolva cu bine problema coronavirusului, cred că la un moment dat oarecum va dispărea. Sper”, a mai spus Donald Trump.

Citeste si...
Ludovic Orban ”Sfatul pentru români” Ce trebuie să știe cei depistați cu coronavirus

Întrebat din nou de jurnalistul postului dacă el chiar crede că virsul va dispărea, liderul de la Casa Albă a răspuns afirmativ: „Da, cred asta. La un moment dat. Şi mai cred că vom avea un vaccin în curând.”

În februarie, Donald Trump a făcut afirmaţii similare. „Va dispărea. Într-o zi, ca prin miracol, va dispărea”, a spus el atunci.

Numeroşi republicani, printre care influentul lider al majorităţii din Senat, Mitch McConnell, încurajează tot mai activ oamenii să poarte mască.

Dacă vicepreşedintele Mike Pence a purtat mască în mai multe ocazii, în special cu prilejul unei recente vizite în Texas, Donald Trump nu a fost văzut niciodată purtând mască în public.

Joi, SUA înregistrau un nou record de infectări în 24 de ore. Peste 52.000 de noi oameni au fost confirmați cu COVID-19, conform universității Johns Hopkins. Este cel mai ridicat număr de infecții noi de la începutul pandemiei.