Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut aprobarea folosirii unui medicament anti-malarie, clorochină, în lupta împotriva noului tip de coronavirus, relatează DPA, citat de Agerpres.

„Hidroxiclorochină şi azitromicină, luate împreună, au o şansă reală de a deveni una dintre cele mai mari revoluţii din istoria medicinei”, a scris Donald Trump pe Twitter, cerând ca acestea „să fie date în folosinţă imediat”.

Pe de altă parte, Anthony Fauci, unul dintre oficialii americani de vârf care se ocupă de combaterea pandemiei, a spus că nu există decât puţine informaţii privind eficienţa medicamentului, nu şi studii clinice serioase, relatează Agerpres.
Potrivit lui Fauci, acum este o chestiune de utilizare a medicamentului într-un mod controlat şi limitat pentru a obţine date privind eficienţa sa.

Citeste si...  Bomba! Departamentul de Justitie al SUA analizeaza demiterea lui Trump

În Germania, Institutul pentru Medicină Tropicală din sudul ţării intenţionează de asemenea să facă teste pe oameni.

Clorochina pare să funcţioneze împotriva noului coronavirus, numit oficial SARS-CoV-2, cel puţin în eprubetă, a declarat la începutul acestei săptămâni Peter Kremsner, directorul institutului.

Potrivit lui Kremsner, un număr mare de pacienţi cu COVID-19, boala cauzată de virus, au fost trataţi cu clorochină în China şi Italia.

Totuşi, nu este clar dacă este un tratament de succes, pentru că pacienţii au primit clorochină în doze foarte mari şi în combinaţie cu multe alte medicamente.