Flagrantul i-a dus pe cei doi  inspectori direct in arest

 ewd (6)

Doi inspectori din Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) au fost reţinuţi după ce au fost prinși în flagrant în timp ce primeau 1.000 de euro pentru a nu aplica o amendă administratorului unei firme, au declarat  surse din Poliţia Capitalei.

Potrivit surselor citate, în 11 martie, cei doi inspectori au făcut un control la o firmă din Sectorul 3. În urma constatării mai multor nereguli, inspectorii ar fi trebuit să aplice o amendă cuprinsă între 50.000 și 100.000 de lei. Cei doi i-au cerut administratorului firmei 1.000 de euro, pentru a trece cu vederea neregulile constatate.

Administratorul firmei a anunțat însă oamenii legii, iar vineri a fost organizată o acțiune flagrantă, la care angajații ANRE au fost prinși în timp ce primeau mita.

Inspectorii, care au atribuții de constatare și sancționare a contravențiilor, au fost reținuți de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Ei urmează să fie prezentanți instanței, cu propunerea de arestare preventivă.

Acțiunea în urma căreia au fost prinşi cei doi inspectori a fost realizată cu sprijinul Serviciului Român de Informații.

 

Citeste si...  Ziua cea mare pentru Guvernul Orban. Primul test este dacă va avea cvorum