Se pregătește o tranzacție de mare amploare în lumea IT. Conform specialiștilor, această mișcarea ar reprezenta afacerea anulului și ar fi de miliarde de dolari.

Doi dintre giganții IT, Twitter şi Yahoo s-au pus la masa negocierilor pentru a fuziona. Echipele de management de la Twitter şi Yahoo s-au întâlnit în mare taină să dezbată o posibilă fuziune între cele doua companii conform celor de la New York Post. O concluzie în urma întâlnirii echipelor de management ar fi că Twitter atrage vizitatori pentru ştiri, iar Yahoo are trafic mare – cumva s-ar putea ajuta unul pe celălalt.

Ambii giganți au dificultăţi financiare, ambii s-au restructurat fără succes, ambii sunt părăsiţi de vizitatori. Twitter are acum mai puţini utilizatori decât Snapchat care e lansat de doar 4 ani şi e folosit mai mult de adolescenţii americani.

La Yahoo, veniturile au scăzut cu 18% numai în primele 3 luni ale anului. Cei doi o duc atât de rău încât managerii Twitter se tem că acţionarii ar fi indignaţi dacă s-ar face o fuziune cu Yahoo, spun sursele New York Post. Yahoo are deja o listă decentă de pretendenţi. După ce a anunţat că vrea să-şi vândă divizia online, Yahoo a discutat şi cu giganţii telecom AT&T şi Comcast despre o posibilă preluare. Interesaţi ar fi şi Warren Buffett, dar şi Google sau Microsoft- acesta din urmă nu vrea să intre în cursă direct, dar se gândeşte să le împrumute bani celor care vor să cumpere Yahoo, în perspectiva unei viitoare colaborări. La începerea negocierilor suma vehiculată se învârtea între 2 şi 3 miliarde de dolari. De atunci însă, încasările trimestriale ale Yahoo au intrat sub un miliard de dolari iar serviciile de publicitate online, singura parte mai bună a afacerii, frânează puternic.

Citeste si...  Roboţii sunt pe punctul de a ne fura joburile.