Declaratia unuia dintre martorii audiati in dosarul Microsoft a aruncat in aer lumea politica. Acesta a asociat numele lui Victor Ponta cu celebrul dosar, insa, oficialii DNA au facut cateva lamuriri: primul ministru nu are nicio implicare.

victor ponta

Un nou dosar ajuns pe masa DNA face ravagii in lumea politica. Cazul “Microsoft” vizeaza trafic de influenta si luare de mita, iar unul dintre martorii audiati a facut referire si la Victor Ponta si Adrian Nastase. La cererea Evenimentului Zilei, DNA a lamurit situatia, explicand ca premierul nu are niciun fel de implicare in acest scandal.

“In acest moment, persoana mentionata de dumneavoastra in solicitare (nr. Victor Viorel Ponta) nu are calitate de suspect sau inculpat, in dosarul la care faceti referire”, se mentioneaza in comunicatul remis de Directia Nationala Anticoruptie.

Este evident ca s-a incercat o diversiune in campanie, tocmai impotriva premierului care a declansat aceasta investigatie, prin raportul corpului sau de control. Insa, chiar daca exista multi interesati sa il atace si sa il loveasca murdar, Ponta este premierul care incearca sa faca dreptate.

Persoana care a utilizat numele premierului in dosarul Microsoft sustine ca “in 2004 seful Fujitsu Siemens Computers ‘a incercat sa-l determine pe Victor Ponta sa demareze o ancheta a Corpului de Control la sediul Ministerului Educatiei si prin aceasta presiune sa oblige practic, firma Siveco sa reintroduca firmele protejate de el in cele doua extensii de contract, una in valoare de 20 milioane de dolari si cealalta de 96 milioane de dolari, semnate in timpul guvernarii PSD”, dupa cum relateaza EVZ.

Citeste si...  Declarații socante ale lui Victor Ponta cu privire la demisia sa