Două persoane au fost trimise în judecată de DNA pentru evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 52 de milioane de lei, transmite News.ro. Unul dintre inculpaţi este acuzat că, fiind administratorul unei firme şi având sprijinul celeilalte persoane, nu a înregistrat operaţiuni comerciale cu fructe şi legume, dar şi că a înregistrat cheltuieli nereale.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Loubia Saleh, în stare de arest în lipsă, la data faptelor administrator al unei societăţi comerciale, pentru două infracţiuni de evaziune fiscală, şi Ionelia Daniela Brezan, pentru două infracţiuni de complicitate la evaziune fiscală, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în perioada „aprilie 2010 – decembrie 2012, inculpatul Loubia Saleh, ca administrator în fapt al unor societăţi comerciale, cu sprijinul lui Brezan, a omis să evidenţieze, în actele contabile ori în alte documente legale, o serie de operaţiuni comerciale efectuate (vizând comerţul cu legume şi fructe) şi veniturile realizate. De asemenea, a înregistrat cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale.”

Citeste si...
Dan Adamescu, patronul ziarului România liberă, trimis în judecată

„Ca urmare, a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 52.768.014 lei, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ABAF) s-a constituit parte civilă în procesul penal”, mai arată DNA.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparţin unei persoane din familia inculpatului Loubia Saleh.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Ilfov cu propunerea de a se menţine măsura asiguratorie.

Potrivit DNA, Loubia Saleh a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în două cauze penale, pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor. Într-una dintre cauze Loubia Saleh a fost condamnat definitiv la închisoare.