646x404Apele se limpezesc şi nu prea! După ce candidatura Cristinei Guseth a fost retrasă luni seară de Dacian Cioloş, în urma prestaţiei dezamăgitoare în comisiile parlamentare, iar marţi dimineaţă a fost vehiculat numele lui Mihai Segerean pentru portofoliul Justiţiei, Raluca Prună, înalt funcţionar în cadrul Comisiei Europene, este propunerea confirmată pentru această funcţie.

Raluca Prună este licenţiată în Drept şi Filosofie şi are un master în Ştiinţe Politice, împreună cu diferite alte burse la două universităţi din Budapesta. Raluca Prună este coordonator de programe pentru justitie şi afaceri internaţionale la Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti. A fost jurist lingvist în cadrul serviciului juridic al Consiliului Uniunii Europene şi este expert în Ministerul Justiţiei.

Citeste si...
Răspunsul dur al lui Dan Tapalaga după ce Traian Băsescu l-a numit lingător de clanțe

Pe de altă parte, Raluca Prună a fost acuzată de inspectorii ANI pentru fals în declarații. Alături de Victor Alistar, șef al Asociației Române pentru Transparență și Codru Vrabie, fost director executiv al aceleiași asociații, toți trei au fost acuzați că ar fi folosit în documente oficiale denumirea de Transparency International România, desi organizatia este înregistrata sub numele de Asociatia pentru Transparenta si nu este afiliata juridic la Transparency International.