Directorul Metrorex dă termen ferm pentru magistrala 5 a metroului bucureștean Drumul Taberei – Eroilor se va circula cu certitudine în decembrie, a anunțat miercuri directorul general al Metrorex Dumitru Șodoloescu.

Directorul Metrorex spune că lucrările sunt finalizate în proporție de 99,5%, iar finisajele în proporție de 90%. Luna viitoare va fi realizată alimentarea cu energie electrică, iar lucrările de automatizare vor fi finalizate la 23 noiembrie, a precizat directorul la un eveniment privind marile proiecte de investiții ale anului, realizat de DC Media.

Planurile de investiții ale Metrorex cumulează 12,3 miliarde de euro, în trenuri noi, lucrări de infrastructură, pentru noi magistrale și extinderea celor existente. După finalizarea lucrărilor din strategia de dezvoltare a companiei, aceasta va ajunge la 8 magistrale.

Citeste si...  Vrei să te uiți la el? Trebuie să plătești! Vezi despre ce animal este vorba

În acest an vor mai fi efectualte lucrări la Magistrala 2, cea mai aglomerată, de modernizare și înlocuire a căii de rulare, asigurarea a 63 de puncte de acces pentru persoane cu deficinețe de vedere, precum și organziarea licitațiilor pentru tronsonul 1 Mai – Tokyo, precum și achiziționarea de noi trenuri.