Directorul general al CFR , Marius Chiper,  și-a dat demisia, din motive personale, înainte de a fi demis de Felix Stroe. Ministrul Transporturilor a anunțat că îl demite Chiper după ce trenul cu care s-a deplasat la Deva a ajuns la destinație cu o întârziere de 55 de minute. 

Decizia de astăzi a apărut ca urmare a analizei efectuate de către ministru încă de la preluarea mandatului, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului.

În urma analizei activității, a reieșit „proasta administrare și gestionare a rețelei de cale ferată, a întârzierilor nejustificate și neanunțate la timp călătorilor, dar și a situației din cadrul CFR Infrastructură”, mai menţionează sursa citată.

„Calea ferată trebuie revitalizată. Nu tolerez întârzierile nejustificate, proasta gestionare a infrastructurii CFR și lipsa de respect față de călători. Decizia schimbării conducerii CFR Infrastructură vreau să fie un prim semnal că lucrurile nu mai pot continua în aceasta manieră. Funcționarii sunt în slujba cetățenilor și nu invers, acesta este un crez la care nu voi renunța. CFR era considerată, pe vremuri, a doua armată a țării și aș vrea sa îi readuc faima de odinioară”, a declarat ministrul Felix Stroe.

Citeste si...  Peste 139 de mii de români au optat pentru pensiuni rurale

Reamintim că trenul cu care ministrul Transporturilor, Felix Stroe, s-a deplasat la Deva a ajuns la destinație cu o întârziere de 55 de minute.

„Nu a fost nici viscol și nici terasamentul căii ferate nu s-a prabușit”, a declarat Stroe, la destinație, vădit nemulțumit de întârziere.

Ministrul Transporturilor a decis, ieri, schimbarea din funcție a directorului Regionalei Căi Ferate București și a șefului Gării de Nord, după un control pe care l-a făcut în Gara de Nord.

Marius Marian Chiper este director interimar din 2015.