Directorul adjunct al companiei Tel Drum, Florea Nedea, declară despre valiza cu informații din interiorul corporației că dacă datele sunt adevărate, atunci nu poate veni decât de la cineva din Tel Drum, care a avut acces la documente și fotografii.

Florea Nedea a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, că va încerca să dea de urma persoanei de la care s-au scurs informațiile și că se va deduce identitatea ei din pozele care vor fi publicate.

Directorul adjunct al companiei Tel Drum a spus că nu știa despre acest scandal, al valizei cu informații, singurul indiciu că va apărea ceva pe subiectul Tel Drum fiind un apel telefonic de la un jurnalist Rise Project în cursul zilei de vineri.

„Nu am văzut nimic, am fost plecat zilele astea. Unde zic ei că au găsit valiza? La un țăran? (râde). Dar să știți de la mine, dacă zic că au găsit fotografii în format fizic, atunci astea sunt povești. Dacă erau în format electronic e posibil să fie. Pe mine m-a sunat vineri cineva de la Rise Project și m-a întrebat dacă sunt în Brazilia. I-am zis că pot fi monitorizat pe GPS și gata. Dar ce să vă spun eu… Mie mi se pare dubios. Cineva vrea să ațâte focul sau cel puțin așa pare. Nu știu de unde provin, dar dacă sunt adevărate, atunci nu poate fi decât cineva din Tel Drum, care a avut acces la documentele și fotografiile noastre. O să ne dăm seama după cine apare în poze. Sigur că e cineva din Tel Drum în spatele scurgerii de informații. O să mă întâlnesc cu colegii să vedem dacă ei au informații și ce putem face. Eu am fost plecat zilele astea și chiar nu știam de valiză”, a spus Nedea.

Florea Nedea este director adjunct Tel Drum și inculpat în dosarul instrumentat de DNA pentru obținere pe nedrept de fonduri europene.

Rise Project a intrat în posesia unor documente pe care DNA nu le-a găsit la perchezițiile de la Tel Drum, dar a dat peste ele un sătean din Teleorman. Potrivit datelor furnizate până acum de Rise Project, ”o valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ”.

Citeste si...  Mariah Carey, cu sânii pe afară la Globurile de Aur!

Valiza conține un hard negru cu 63 GB de conținut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, sau documente ale unor interpuși. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + atașamentele de pe adresa de serviciu, În valiză mai există o tabletă din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș și peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie.

Dosarul Tel Drum a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene. Procurorii spun că cei care făceau parte din grup ar fi conceput activitate acestuia în etape, în funcţie de zonele, firmele şi influenţa pe care le aveau. Primul pas, în viziunea DNA, ar fi fost privatizarea Tel Drum şi transferarea din proprietatea CJ Teleorman „în sfera de influenţă şi control a suspectului Liviu Nicolae Dragnea, prin persoane interpuse”.

Liviu Dragnea a fost pus, oficial, sub urmărire penală de DNA în 13 noiembrie 2107, fiind cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false pentru obţinerea frauduloasă de fonduri europene, dar şi de abuz în serviciu în legătură cu favorizarea firmei Tel Drum în privinţa acordării de contract.