Informațiile provenite din partea autorităților israeliene, acolo unde s-a produs flagrantul, nu fac vorbire despre naționalitatea diplomatului. Dacă vameşii israelieni au descoperit în maşina unui diplomat al Uniunii Europene mărfuri de contrabandă, asta înseamnă că au existat informații bine argumentate, anterior, pentru efectuarea percheziției. Altfel, un diplomat se bucură de o imunitate mărită ce nu face posibilă percheziționarea sa.

Potrivit autorităţilor, valoarea mărfurilor confiscate este estimată la aproximativ 2 milioane de euro. Diplomatul a fost prins când încerca să introducă în Israel lingouri din aur, sute de aparate smartphone şi zeci de kilograme de steroizi.

Şoferul şi diplomatul european au fost reținuți pentru investigații de către autoritatea vamală israeliană, potrivit RRA. Diplomatul a fost eliberat, în timp ce șoferul a fost dus în fața instanței şi arestarea sa a fost prelungită. Mărfurile de contrabandă confiscate au o valoare estimată la 10 milioane de şekeli.

Citeste si...  Miley Cyrus s-a dezbrăcat goală-goluţă, în clipul pentru "Wrecking Ball"