Traian Băsescu salută votul Parlamentului European

pasaport_moldovenesc

Preşedintele Traian Băsescu salută votul Parlamentului European în favoarea eliminării regimului de vize în spaţiul UE aplicabil cetăţenilor Republicii Moldova şi felicită Guvernul de la Chişinău pentru consecvenţa cu care a urmărit îndeplinirea tuturor condiţiilor legate de acest proces.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, salută votul Parlamentului European în favoarea eliminării regimului de vize în spaţiul Uniunii Europene (UE) aplicabil cetăţenilor Republicii Moldova. Totodată, domnul preşedintele Traian Băsescu îşi exprimă încrederea că guvernele statelor membre vor formaliza cât mai curând acordul în Consiliul Uniunii Europene, demers care va încheia procedura de modificare a Regulamentului nr. 539/2001 în favoarea ridicării restricţiilor de circulaţie pentru cetăţenii Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Băsescu doreşte să felicite Guvernul Republicii Moldova pentru „consecvenţa cu care a urmărit îndeplinirea tuturor condiţiilor legate de procesul de liberalizare a regimului de circulaţie”.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, apreciază că eliminarea obligativităţii vizelor, alături de parafarea, la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius din perioada 28 – 29 noiembrie 2013, a Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova constituie rezultate semnificative care demonstrează justeţea angajamentului pro-european al autorităţilor de la Chişinău. În acest context, domnul preşedinte Traian Băsescu consideră oportun să adreseze un apel la întreaga clasă politică pro-europeană din Republica Moldova pentru consolidarea orientării ţării către integrarea în Uniunea Europeană, ca singură opţiune verificată de asigurare pe termen lung a dezvoltării economice şi sociale la nivel naţional”, se menţionează în comunicat.

Băsescu subliniază, şi cu acest prilej, „importanţa semnării înainte de luna august a Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, semnarea, intrarea în vigoare provizorie şi ratificarea celor două acorduri în cât mai multe state membre înainte de sfârşitul anului contribuind, în mod decisiv, la întărirea legitimităţii opţiunii de integrare europeană a Republicii Moldova”.

Parlamentul European a votat, joi, eliminarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova, urmând ca aceştia, potrivit calendarului stabilit pentru moment, să poată călători liber în Spaţiul Schengen, în scopuri turistice, după prima jumătate a lunii mai.

 

 

Citeste si...  Traian Basescu nu iarta presa nici cand i se adreseaza Simonei Halep