Din aplicaţia WhatsApp sunt şterse, în fiecare lună, 2 milioane de conturi, în încercarea de a opri răspândirea de informaţii false, transmite miercuri publicaţia „The Guardian”.

Cauza pentru care aproximativ 95% dintre cele 2 milioane de conturi sunt şterse este „comportamentul anormal pe WhatsApp”, care este observat de companie, nu cel sesizat de alţi utilizatori.

Datele au apărut într-un ghid de bune practic al aplicaţiei, ghid care a fost publicat miercuri de Facebook, proprietarul WhatsApp.

Ghidul a fost publicat în India, cea mai mare piaţă pentru WhatsApp, unde aceasta are peste 200 de milioane de utilizatori.

Guvernul din India a acuzat că, prin intermediul aplicaţiei, au fost răspândite informaţii false care au dus la formarea unor grupuri violente ce au declanşat 30 de incidente majore.

În plus, pentru a preveni răspunândirea de informaţii false, WhatsApp a limitat, din ianuarie, la cinci numărul de persoane către care o persoană poate retrimite un mesaj (forward).

Citeste si...  Sute de oi au BLOCAT TRAFICUL în Madrid. TRADIŢIA pe care capitala Spaniei NU O UITĂ

De asemenea, miercuri, reprezentanţii WhatsApp au anunţat că îi încurajează pe utilizatori să raporteze conturile care creează problemele şi că va folosi machine learning pentru a elimina conturile care par să trimită mesaje bulk.

Printre indiciile că un cont este fals sunt că acesta nu are un status scris de o persoană şi că încearcă să trimită un volum mare de mesaje, la scurt timp de la înregistrare.

În afară de WhatsApp, alte aplicaţii au făcut mişcări similare. Facebook a anunţat că a şters anul trecut 1,5 miliarde de conturi, în şase luni, într-o perioadă încheiată în noiembrie, iar Twitter a precizat, în iulie 2018, că a şters câteva milioane de conturi considerate problemati