Anunț de ultimă oră vineri din partea procurorilor care investighează cazul Caracal. Conducerea DIICOT a venit cu cele mai noi informații din anchetă, după ce Gheorghe Dincă, bărbatul care spune că le-a ucis pe fetele de 15 și 18 ani, a fost audiat aproape 12 ore.

Bănilă a mai spus că „în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele şi a stabilirii întregului cerc de eventuali participanţi la comiterea faptelor confirmăm emiterea la data de 7 august 2019 a unui ordin european de anchetă de către autorităţile judiciare din Italia pentru obţinerea informaţiilor necesare precum şi dispunerea unei comisii rogatorii către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii la data de 25 iunie 2019”.

„La 19 august s-a dispus efectuarea unor activități pe teritoriul Italiei pentru identificarea bunurilor mobile și imobile si a sumelor de bani din activități ilicite. La aceași dată s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra soldului contului deschis de inculpat la BRD și asupra eventualelor sume de bani viitoare”, a mai spus Bănilă.

„Prin ordonanţa din data de 6 august 2019 s-a dispus comunicarea datelor cu privire la existenţa conturilor bancare, a datelor privind veniturile şi tranzacţiile imobiliare, a istoricului asociat administratorilor în cadrul societăţilor comerciale, conturile societăţilor comerciale deţinute de către inculpat, de soţia sa, de cei trei fii şi de fiica acestora, de ginerele şi de nora lor”, a mai spus şeful DIICOT.

Șeful DIICOT a mai spus că s-a institut sechestru pe conturile deschise de inculpat pe 3 imobile în Caracal și 4 autovehicule, pentru recuperarea prejudiciilor făcute comiterea infracțiunilor și pentru că unul dintre autoturisme a fost folosit la comiterea faptelor.

Citeste si...  Iulian Fota, în contextul crimelor de la Caracal: Sunt semne că guvernul nu poate întelege situaţia

Felix Bănilă a spus că Gheorghe Dincă este acuzat de patru cazuri de viol, după ce alte persoane au depus plângeri.

El a adăugat că în 23 august s-a dispus „extinderea urmăririi penale in rem pentru complicitate la omor”, ca urmare a plângerii formulate de familia Luizei Melencu, „cu privire la o presupusă activitate infracțională a numitei Dincă Elena, soția inculpatului”.

În ceea ce privește osemintele arse găsite în casa lui Gheorghe Dincă, șeful DIICOT a spus din nou că testele ADN arată că acestea aparțin Alexandrei Măceșanu.

Șeful DIICOT Felix Bănilă a făcut o cronologie a evenimentelor din ancheta în cazul disparițiilor Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu. El a amintit toate descoperirile făcute investigatori în cazul morților de la Caracal și audierile lui Gheorghe Dincă.

A fost o audiere dificilă, deoarece Gheorghe Dincă nu a fost foarte cooperant. Uneori a devenit și nervos, potrivit avocaților. De altfel, aceasta a fost prima audiere a lui Dincă făcută în prezența avocaților familiilor celor două presupuse victime – Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

Părinții Alexandrei Măceșanu au refuzat predarea cărții de identitate a fetei către ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, motivând că solicită să consulte conținutul raportului de expertiză genetică prin care se arată cu o probabilitate de 99,93% că victima arsă în butoi e fiica lor