Procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții în județul Bistrița-Năsăud, pentru a destructura o grupare infracțională specializată în săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.diicot

Potrivit procurorilor, în perioada 2015-2016, pe raza județului Bistrița-Năsăud s-a constituit un grup infracțional organizat care a recrutat mai multe persoane de sex masculin, dar și conducători auto. Apoi, prin înșelăciune sau sub amenințarea cu acte de violență, persoanele au fost determinate să transporte mai mulți suspecți, membrii ai grupului, în Turcia. Aici, persoanele racolate din România au fost obligate să efectueze transporturi, sub amenințare, din localitatea Izmir din Turcia până la granița vestică a Turciei.
Victimele transportau cetățeni de origine siriană, persoane de sex masculin și feminin, precum și copii, membrii grupului obținând în acest fel sume mari de bani. Ulterior, cetățenii de origine siriană au fost introduși ilegal în spațiul Uniunii Europene, pe ruta Turcia-Grecia-Macedonia-Serbia, prin România sau Ungaria.

Citeste si...
Cel mai de temut Interlop din românia, Ghenosu, extradat din Marea Britanie

În momentul de față, procurorii DIICOT au un număr de 9 suspecți care au fost aduși la sediul instituției în vederea audierilor.