DIICOT a arestat 9 persoane, au fost arestate preventiv iar alte trei au fost plasate sub control judiciar într-un dosar penal de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi, potrivit agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat 18 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Timiş, Constanţa, Dolj şi Bihor. În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele membrilor grupării infracţionale au fost ridicate şi indisponibilizate 30 de terminale mobile, 50.000 lei, 24.700 euro, patru laptopuri, două tablete, trei stick-uri, precum şi documente de proprietate asupra unor bunuri imobile, în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurător.

Citeste si...  Gabriela Firea. Guvernul PSD a fost unul echilibrat și a fost înlăturat pe neadevăr

În fapt, cei în cauză ar fi utilizat societăţi comerciale prin care ar fi achiziţionat mărfuri pe care nu le-ar mai fi achitat. Ulterior, produsele ar fi fost vândute la 50% din valoarea lor reală, în scopul obţinerii de venituri rapide în interesul membrilor grupării.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 4.000.000 lei.

La sediul DIICOT Galaţi au fost conduse 28 de persoane, în vederea audierii, dintre care faţă de 11 persoane, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Ulterior, Tribunalul Galaţi a emis nouă mandate de arestare preventivă şi a dispus măsura controlului judiciar faţă de trei persoane.