Trupul legendei argentiniene Diego Maradona ar putea fi deshumat și apoi îmbălsămat pentru a fi expus într-un spațiu public alături de principalele trofee astfel încât marele fotbalist să primească „în continuare afecțiunea oamenilor” și după moarte.

Diego Maradona i-a spus avocatului Matias Morla într-o scrisoare că dorește un tribut similar celui pe care l-a primit liderul rus Vladimir Lenin, al cărui corp conservat a fost expus în Piața Roșie a Moscovei din 1924, relatează The Sun.

În scrisoarea lui Maradona, semnată pe 13 octombrie, cu câteva săptămâni înainte de moartea sa din cauza unui infarct, legenda argentiniană își exprimă dorința ca trupul său să fie expus pentru publicul larg.

Maradona: Corpul meu să fie îmbălsămat și expus în muzeu!

„După o analiză profundă, vreau să-mi exprim dorința ca după moartea mea corpul meu să fie îmbălsămat și expus în respectivul muzeu, înconjurat de cele mai bune trofee, obiecte personale și amintiri iubite pentru a primi în continuare afecțiunea oamenilor din acel loc”, se precizează în scrisoare.

Avocatul Mario Baudry a subliniat ideea exhumării cadavrului din cimitirul Bella Vista de lângă Buenos Aires.

„Planul este de a crea un mausoleu undeva pe care fanii să îl viziteze. Este un subiect pe care Maradona l-a discutat și cu frații săi. Propunerea pe care o avem este serioasă, concretă și cu cheltuielile acoperite, dar în cele din urmă ar fi responsabilitatea federației de fotbal”, a adăugat avocatul.

Procurorii din Argentina investighează posibilitatea ca neglijența medicală să fi jucat un rol în moartea lui Maradona. Specialiștii susțin că Maradona era tratat cu un „cocktail periculos”! Circumstanțele în care a murit Maradona sunt atent investigate de procurorii Parchetului din Buenos Aires. Ancheta aflată în plină desfășurare a scos la iveală și tratamentul pe care îl urma cel mai mare fotbalist din istorie. Iar prezentarea listei de medicamente i-a șocat până și pe doctorii specialiști. Nelson Castro, unul dintre cei mai mari neurologi din Argentina, a acceptat să analizeze cocktail-ul de medicamente care îi era administrat lui Maradona. Concluzia lui atârnă greu, cu siguranță, în ancheta polițienească.

Citeste si...
Cazul bebelușilor bolnavi din Argeș: Anchetatorii vor să deshumeze trupul fetiței moarte.