Rusia a făcut cîteva afirmații uluitoare la adresa României la televiziunea de stat. La cel mai important post public de televiziune din Rusia s-a spua că Romania ar avea un acord cu Moldova ce i-ar permite sa intervina militar pentru a stopa criza din aceasta tara. iohannis timofti

Prezentatoarea postului de stiri a spus in introducerea unui material despre situatia din Republica Moldova ca fortele armate ale tarii noastre ar putea invada republica vecina pentru a o anexa. “Documente semnate acum cativa ani prevad ca, in cazul unor miscari populare in Moldova, Romania va trimite armata si va instala o administratie romaneasca iar acesta va fi sfarsitul independentei Moldovei pentru totdeauna”.

Citeste si...
Bomba pe piața media: Antena 1 a cumpărat Liga 1 de fotbal

Potrivit portalului de stiri de la Chisinau NewsMaker, finantat de guvernul american, astfel de informatii au mai apărut si in mass-media din republica separatista transnistreana. Astfel, presa din Tiraspol a afirmat recent ca “Romania e gata in orice moment sa trimita forte armate in Republica Moldova, avand nevoie doar de un pretext. […] In conformitate cu acordurile interguvernamentale semnate in trecut, Romania are dreptul sa trimita forte in Moldova pentru mentinerea ordinii constitutionale”.