Meciul cu Irlanda de Nord de acum 29 de ani a însemnat foarte mult şi pentru Gheorghe Hagi. „Regele” fotbalului românesc a fost pentru prima oară căpitan la echipa naţională, iar Hagi a explicat într-un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor cum a ajuns să poarte banderola.

641391-587411-hagi-gillette

Cel mai mare fotbalist român a dezvăluit şi ce le spunea Mircea Lucescu jurnaliştilor italieni încă din 1984, înainte să devină celebru şi a făcut o dezvăluire incredibilă despre regretatul Mişa Klein.

„Înainte de Campionatul European din 1984, din Franţa, am făcut un turneu de pregătire în Italia. Am jucat cu Milan, cu Fiorentina… Nea Mircea chema ziariştii italieni şi le spunea despre mine că sînt un fotbalist de mare viitor, că voi fi peste cîţiva ani un jucător de top în Europa, îţi dai seama?

Printre toate calităţile lui, cea de vizionar trebuie trecută pe primele locuri. Are omul ăsta un fel de a vedea lucrurile, ceva extraordinar! Ce eram eu în 1984?

Nimic mai mult decît un puşti de viitor. Iar el le vorbea italienilor numai despre mine. Bietul Mişa Klein, Dumnezeu să-l ierte!, îmi zicea „Gică, cheamă-mă, frăţioare, şi pe mine, să apar şi eu în pozele din ziarele italiene”

Gică Hagi povesteşte în interviul publicat exclusiv din Gazeta Sporturilor de astăzi şi ce i-a transmis Mircea Lucescu înainte să-i dea banderola, dar şi de ce s-a ratat calificarea cu Irlanda de Nord. Interviul se va regăsi şi în cartea despre Mircea Lucescu pe care o va scrie ziaristul Daniel Nanu.

Citeste si...  Tatăl Gabrielei Cristea, ginerică la 63 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.