Profesorul Liviu Pilat, cel care i-a găsit pe soții Maleon morți în casă, a făcut dezvăluiri despre sarcina pierdută de Anda Maleon. În stare de șoc, bărbatul nu crede că soția lui Bogdan Maleon, profesor la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, nu a recurs la gestul extrem din cauza sarcinii pe care a pierdut-o în urmă cu mai mulți ani. Deși nu aveau copii, soții se înțelegeau bine, spun apropiații șocați în urma dublei sinucideri.

Liviu Pilat a fost cel care, în prima zi de Crăciun, i-a descoperit morți pe soții Maleon în casa lor din Iași. Profesorul a mărturisit, pentru bzi.ro, că trebuia să-i viziteze să-l viziteze pe Bogdan Maleon și pe soția sa, Anda. Bărbatul a spus că a fost îngrijorat de faptul că soții nu răspundeau la telefon, așa că a mers la ei acasă pentru a vedea ce se întâmplă.

Profesorul a spus că este în stare de șoc și nu înțelege de ce soții Maleon ar fi luat decizia extremă.

„Casa era în ordine. La intrarea în sufragerie era o cutie cu decorațiuni care nu fuseseră puse. Deci, din acest punct de vedere arată ca o treabă neterminată. Dar, în rest, era ordine în casă și nici nu arăta casa ca după o petrecere. De consumat alcool împreună e foarte posibil. Nu cred că a fost plecat pentru că el mergea cu mașina și nu conducea niciodată băut. Nu urca la volan băut. Așa, se poate să fi consumat, împreună”, a povestit profesorul Liviu Pilat, pentru sursa citată.

Liviu Pilat a apus că Bogdan și Anca Maleon aveau o căsnicie solidă. Ea pierduse o sarcină în urmă cu mai mulți ani, însă acest lucru nu a determinat-o să recurgă la un gest extrem.

Citeste si...  Noi măsuri pentru TAROM

„Sarcina pierdută a fost în urmă cu câțiva ani, deci nu e o chestiune recentă. Era o neîmplinire a lor faptul că nu aveau copii, dar ei erau niște oameni minunați, se înțelegeau foarte bine, erau de admirat din punctul acesta de vedere. Se susțineau foarte bine unul pe celălalt. Călătoreau împreună, aveau o relație minunată și se iubeau foarte mult. Nu era o chestiune de aparență în public, era o relație foarte solidă între ei. Relația lor atât de strânsă a dus la crearea unei lumi a lor. Erau foarte apropiați unul de altul și s-au izolat. Au ajuns la faza în care nu mai concepeau viața unul fără celălalt. El nu mai avea rude deci soția era singura pe care o avea”, a mai povestit Liviu Pilat.

Anchetatorii iau în calcul mai multe variante în cazul morții suspecte a soților Maleon.

„Cei care se ocupă de anchetă studiază și am văzut că sunt foarte atenți. Nu cred că speculațiile au plecat de la cei care investighează. Primii care au vehiculat informația inițială care a apărut în presă au fost cei de la SMURD. Ofițerii criminaliști au fost mai rezervați, au mers pe mai multe variante”, mai spune profesorul Liviu Pilat.

Potrivit anchetatorilor, Bogdan Maleon, directorul Bibliotecii Centrale Universitare din Iași, și soția sa au consumat alcool, înainte de a recurge la gestul extrem. La autopsiile celor două cadavre – cel al lui Bogdan Petru Maleon și cel al soției sale, Anda Elena -, legiștii au descoperit că oamenii erau băuți bine atunci când și-au pus gâturile în ștreangurile făcute din curele de pantaloni. Ea avea o îmbibație de alcool în sânge de 2,40 la mie, iar el de 1,70 la mie.

sursă foto: bzi.ro