Explozie devevastatoare a pus la pamant o cladire cu 8 etajeConform celui mai recent bilanţ, două persoane au murit, iar şase sunt rănite. Alte persoane sunt prinse sub dărâmături. Două persoane au fost salvate.

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 15 s-ar afla sub dărâmături după prăbuşirea unui bloc de locuinţe cu opt etaje în cartierul Kartal din Istanbul, potrivit autorităţilor şi media din Turcia, relatează Reuters şi DPA.

Nu se cunoaşte deocamdată cauza prăbuşirii clădirii din cartierul situat în partea asiatică a oraşului Istanbul. Autorităţile au demarat o anchetă în acest caz.

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a declarat presei la locul tragediei că 43 de persoane erau înregistrate în 14 apartamente la adresa respectivă, că cele trei etaje superioare ale clădirii au fost construite ilegal şi la parterul clădirii se afla un atelier textil care funcţiona fără autorizaţie.

La rândul său, administratorul cartierului, Zeki Dag, a declarat la CNN Turk că 15 locatari ai blocului s-ar afla sub dărâmături. El a precizat că atelierul era gol în momentul prăbuşirii clădirii.

Canalul turc de televiziune NTV a anunţat anterior că cel puţin o persoană a murit şi alte patru se află sub dărâmături.

Citeste si...
Locuitorii Istanbulului, la urne. Ei merg la vot să şi aleagă primarul

Şeful Autorităţii turce pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi dezastre (AFAD) a declarat că operaţiunile de căutare şi salvare sunt în curs de desfăşurare, precizând că dacă va fi necesar va fi adus personal din provinciile vecine.

Agenţia de presă Anadolu, care citează Municipalitatea din Istanbul, a relatat că o echipă de 86 de salvatori şi 26 de maşini de pompieri se află la locul tragediei.

Preşedintele ţării, Recep Tayyip Erdogan, l-a trimis la faţa locul pe ministrul mediului, precizează Anadolu.

Știrea inițială

Cel puţin o persoană a murit, iar altele sunt dispărute după ce un imobil de opt etaje din oraşul turc Istanbul s-a prăbuşit miercuri, afirmă surse citate de cotidianul Hurriyet.

Sute de membri ai echipelor de salvare au fost mobilizaţi după prăbuşirea blocului, situat în cartierul Cevizli din Istanbul, scrie mediafax.ro.

Clădirea avea 14 apartamente şi erau înregistraţi 43 de locatari. Nu este clar câte persoane erau în imobil în momentul prăbuşirii.

Conform celui mai recent bilanţ, o persoană a murit, iar patru sunt prinse sub dărâmături.

Două persoane au fost salvate.

Autorităţile încearcă să afle cauzele prăbuşirii blocului.