Primarul general al Capitalei a spus că este nemulțumită de modul cum a decurs deszăpezirea pe străzile secundare și pe trotuare și a găsit noi soluții. Astfel, deszăpezirea se va face cu ajutorul deținuților și al jandarmilor.

”Peste 400 de jandarmi, deținuți și sportivi ai CSM București vor ajuta la deszăpezirea trotuarelor și a străzilor secundare. Cetățenii nu trebuie să aibă de suferit!
Am verificat personal, în acest weekend, modul în care s-a intervenit pentru deszăpezirea #străzilor_secundare. În urma controlului pe care l-am făcut, am constatat că situația din teren nu corespunde cu ceea ce au raportat reprezentanții operatorilor de salubritate. Vom discuta foarte clar cu operatorii de salubritate, astfel încât să își asume și ei faptul că cetățenii au exigențe mai mari. Trebuie să fie degajată și zona a doua de prioritate, nu doar arterele principale, ci și #trotuarele, străzile secundare. În anii trecuți nu se făcea o #deszăpezire așa cum trebuie nici măcar în zona centrală, iar acum s-a făcut și s-a văzut. De aceea, cetățenii așteaptă aceeași reacție eficientă și pentru zona a doua.
Mulțumesc Guvernului pentru sprijinul acordat, Ministerului de Interne, Ministerului Justiției, Administrației Penitenciarelor. Aceste instituții ne vor sprijini cu deținuți și jandarmi pentru a reuși să deszăpezim toate trotuarele și toate străzile secundare într-un procent mult mai mare decât s-a făcut până acum – circa 40%.
Poliția locală va distribui somații care se vor transforma în amenzi dacă în câteva ore nu se acționează. Amenda poate ajunge și la 500 lei.”