Ioan Niculae a primit un termen de o lună şi jumătate ca să se împace cu soţia sa

08-nevasta-niculae-DSC_0136_c4643f77d5

Ioan Niculae (59 de ani), patronul grupului de firme InterAgro, dar şi finanţator la echipa de fotbal Astra Giurgiu, se desparte de soţia sa, Domniţa. Cei doi se judecă şi pentru împărţirea averii evaluate de specialişti la peste 1,6 miliarde de euro. Magistraţii le-au acordat însă un termen de o lună şi jumătate ca să se împace.

Aflat pe rolul Judecătoriei sectorului 1 încă din noiembrie anul trecut, dosarul de divorţ al magnatului Ioan Niculae a ieşit la iveală abia ieri, atunci când acesta a fost chemat la aceeaşi instanţă pentru a răspunde într-un dosar penal în care e acuzat că a sprijinit ilegal candidaţi în campania electorală din 2008.

Când a schimbat sala de judecată, omul de afaceri a evitat s-o privească pe Domniţa, femeia de care vrea să se despartă, supărat probabil că aceasta a avut o reacţie dură când a auzit că i se cere divorţul, iar în luna mai a acestui an, a solicitat împărţirea pe jumătate a averii estimate de Top 300 Capital la peste 1,6 miliarde de euro.

În nici una dintre cele două speţe civile, magistraţii nu au vrut să meargă mai departe până când nu le-au cerut soţilor să încerce să se împace. În acest context, avocaţii celor doi au susţinut că vor face toate diligenţele pentru ca oamenii pe care-i apără să reuşească să încheie o tranzacţie în urma căreia anumite aspecte din negocierea celor doi nu vor fi făcute publice.

Ambele procese, ce se vor relua la sfârşitul lunii viitoare, apar într-un context juridic delicat pentu Ioan Niculae. Patronul celor de la Astra este vizat, pe lângă dosarul de mită pentru partide politice, şi de un alt caz în care se vehiculează acuzaţii de subminare a economiei naţionale, după ce grupul său de firme, InterAgro, ar fi primit de la stat gaze la preţuri preferenţiale.

 

 

Citeste si...  Vestul țării sub ape