Economic

Despre Heberger Construcții şi beton, în cadrul construcţiei de clădiri industriale

Compania Heberger Construcții, din Romȃnia, este subsidiara grupului german Heberger, una dintre companiile de top, în construcţii, din lume, cu 22 de filiale în 9 ţări, pe 3 continente. Deviza cunoscută a companiei este aplicarea cu promptitudine şi eficienţă a tuturor operaţiilor care să ducă la îndeplinirea angajamentelor în care se implică, aceasta vizȃnd întreg lanţul procesual de construcţie, de la faza de proiectare pȃnă la livrarea la cheie. Astfel, ea respectă şi promovează constant calitatea pe care Heberger Group o oferă pe plan mondial clienţilor săi.

Printre cele 20 proiecte diverse derulate de companie pȃnă în prezent – excluzȃnd proiectul centrului de cerecetare de la Cluj, proiect de amploare, provocator şi inovator, aflat în desfăşurare, în colaborare cu compania de renume mondial Robert Bosch, care se va încheia în anul 2019 – se numără şi cele 10 clădiri industriale pe care le-a ridicat: Parcul West Logistic din București, Unitatea de producție din Popești Leordeni, Facultatea Industrială Chiajna, Centrala Electrică pe Biomasă din Reci, Centrala electrică pe Biomasă Zdirec, Webasto, Oechsler România, Atelierul auto Felbermayr, Centrala OSB din Rădăuți, Centrala Electrică pe Biomasă din Rădăuți.

Compania se bucură de succes, fiindcă este o companie mare, puternică, cu tot ce înseamnă aceasta: know-how şi capacitatea efectivă de aplicare a cunoştiinţelor, a experienţei pe platforma de lucru, la nivelurile din ce în ce mai înalte ale schelei de pe teren.

Concepţie, proiectare, cele mai bune materiale, ridicare, muncă susţinută, control, adaptabilitate la inerentele schimbări de plan – iată fazele unui proces în care calitatea excepţională a echipelor mobilizate de Heberger Construcții a funcţionat întotdeauna la superlativ, ca un mecanism bine reglat şi fiabil.

Ridicarea clădirilor industriale necesită beton de cea mai bună calitate. Structura clădirilor trebuie să fie solidă. Tot ansamblul trebuie să fie stabil, pentru a rezista solicitărilor de tot felul.

Sectorul de beton oferă alternative de multe ori superioare la omniprezentul oțel, cel care, în schimb, oferă flexibilitate, posibilitatea de a construi rapid și durabilitate împotriva deteriorării. Pentru clădiri industriale mai ales, betonul oferă, de asemenea, o gamă largă de beneficii care sunt integrate și nu au costuri suplimentare. Iar compania ştie foarte bine acest lucru.

Pe lângă asigurarea coerenţei volumice şi forţei structurale, betonul este utilizat pentru a îmbunătăți performanța generală a clădirii. Următoarele aspecte indică numeroasele beneficii ale utilizării betonului pentru o clădire industrială:

• Rezistenţa la foc:

Betonul poate oferi rezistență la foc de până la patru ore, cu mult peste cele 30 de minute prevăzute de obicei în regulamentele de construcție. Acest nivel de rezistență este apreciat de către pompieri, care trebuie de multe ori să părăsească rapid clădirile industriale sau să întȃrzie în incinta lor în caz de incendiu. Este, de asemenea, apreciată de ocupantul clădirii, care va dori să fie reparate daunele și să se întoarcă la afacere cât mai repede posibil după un incendiu, mai degrabă decât să închidă sediul, iar apoi să îl demoleze şi să-l reconstruiască; 

• Etanşeitate:

Structurile de beton oferă clădirii etanşeitate, cu scurgere minimă de aer din interfață și din detaliul articulat. O rată ridicată de scurgere a aerului poate reprezenta de la 20 până la 50% din pierderile de căldură dintr-o clădire. Fiind reduse scurgerile de aer, se vor reduce şi costurile operaționale continue de încălzire și răcire;

• Rapiditate:

Structurile şi plăcile de beton nu se bazează pe produse sau procese noi, astfel încât materialele și forța de muncă sunt disponibile în perioade scurte de timp. Pereții din beton sunt utilizați pentru structura verticală, care poate fi fabricată pentru a include, ulterior, şi placarea plafonului. Utilizarea pereților de beton poate reduce timpul global al întregului proiect și, de asemenea, are flexibilitatea de a adapta ulterior modificările de proiectare la procesul global;

• Durabilitate:

Utilizarea de hale de beton poate contribui la reducerea amprentei de mediu a structurii. 

Masa termică ridicată a betonului oferă un control îmbunătățit al mediului, deoarece reduce întreruperile de temperatură între zi și noapte, economisind astfel energie prin răcirea sau încălzirea clădirii;

• Securitate încorporată:

Securitatea este o preocupare majoră pentru clădirile industriale. Pereții din beton oferă o rezistență mai mare la intrarea ilegală (barajele) și împiedică posibilitatea ca hoții să taie pereții depozitelor. În plus, pereții de beton robust oferă o rezistență sporită la deteriorarea de impact, cauzată adesea de camioanele cu furcă;

Legat de soluţiile concrete aplicate în construcţia clădirilor industriale de Heberger Construcții, acestea urmăresc atȃt eficienţa, cȃt şi rentabilitatea. În consecinţă, pereții pot fi sprijiniți sau ridicaţi în consolă, pot fi prefabricaţi sau turnaţi in-situ.

În funcție de cerințele specifice ale clientului privind viteza de construcție, caracteristicile și performanțele, pereții ridicaţi de companie pot fi formați utilizând: betonul in-situ, folosind soluții de cofrare, construcția hibridă, incluzând pereții twinwall, cu pardoseli prefabricate exterioare și un miez intern de beton in-situ, panouri de înclinare, turnate orizontal pe amplasament, apoi înclinate în poziție (suprafața exterioară poate fi turnată în același proces, pentru o eficiență maximă), panouri prefabricate, care pot fi realizate ca panouri sandwich, care încorporează placarea exterioară cu peretele portant principal.

Indiferent care ar fi soluţia aplicată de echipele de concept şi cele de teren, Heberger Construcții depune toate eforturile necesare în vederea respectării graficului de execuţie, a bugetului şi a securităţii în muncă pentru fiecare proiect.

blank