Vocea Romaniei, cel mai urmărit program TV al toamnei, în România, și-a desemnat cel de-al 8-lea câștigător! În finala de vineri seara, cei patru finaliști ai sezonului 8 ”Vocea Romaniei” au trebuit să prezinte câte trei momente de neuitat: unul singuri, unul cu antrenorul și încă unul alături de un invitat special.

Alma Boiangiu a cântat  la Vocea Romaniei împreună cu Ovidiu Anton, Dora Gaitanovici i-a avut invitați pe solistul și pe trompetistul trupei Zdob și Zdub, Roman și Valeriu, Mădălina Coca l-a avut alături de ea pe Nicolae Furdui Iancu, iar Bogdan Ioan a cântat împreună cu Feli.

Locul 4 a fost ocupat de Mădălina Coca. Alma Boiangiu a terminat pe 3. Pe locul 2 a fost Dora Gaitanovici.

Câștigător a fost Bogdan Ioan. El va pleca acasă cu marele trofeu și premiul în valoarea de 100.000 de euro. Despre Ioan se știa demult că va câștiga trofeul, el fiind autorul unui moment unic în istoria emisiunii. Interpretarea lui din etapa pe nevăzute a avut peste 100 de milioane de vizualizări la nivel internațional, fiind cel mai urmărit clip din România de la înființarea youtube.

Citeste si...  Oprișan se tavaleşte de nervi şi spune că nu el a pierdut alegerile în Vrancea, ci PSD

”Hai că e un blat ordinar. Vizualizările bat orice voce. Amin.”, a scris un internaut care a fost urmat de un altul: ”Tot sezonul a trăit în umbra lui MJ, a fost cel mai slab finalist, umplutură. Cele mai bune, Alma și Mădălina, pe ultimele locuri. Bătaie de joc.”. Un alt fan al emisiunii a scris: ”Cine a zis ca finala asta de la #Vocearomaniei e cea mai buna, cred ca nu le-a vazut pe ultimele trei. Foarte, foarte slaba editia asta. Cu cateva exceptii, n-a fost prea bine.”. Criticile sunt cu miile la adresa câștigătorului: ”Așa-zisul câștigător este o jignire la adresa celorlalți concurenti. Cel mai aiurea sezon de pana acum.”, e o altă replică a unui comentator din on-line.

Este a doua oară consecutiv când Smiley dă câștigătorul și a treia oară în istoria show-ului când echipa lui câștigă trofeul. Smiley a câștigat cu Ștefan Stan (în 2011, la primul sezon) și cu Ana Munteanu (la ediția de anul trecut).

Câștigătorul a întors toate cele patru scaune ale antrenorilor, la audiții, după doar primele acorduri, cu piesa Earth Song, a lui Michael Jackson.