Descoperire senzațională: Într-un studiu realizat de specialiştii în domeniu, s-a constat faptul că 80% din celule canceroase au murit în condiţii de gravitaţie zero. În prezent, aceştia plănuiesc să trimită astfel de celule în spaţiu. Rezultele studiului au confirmat alte descoperiri anterioare făcute de cercetători germani.

Cercetătorii australieni plănuiesc să trimită celule canceroase în spaţiu după ce în cadrul studiului realizat pe Pământ au descoperit că lipsa gravităţii are efecte remarcabile asupra lor.

„Faptul că mulţi oameni pe care îi cunosc au fost diagnosticaţi cu cancer m-a motivat să cercetez celule canceroase”, a mărturisit pentru dw.com Joshua Chou, inginer cercetător în domeniul biomedical la University of Technology Sydney.

Acesta a declarat faptul că ideea de a testa comportamentul celulelor canceroase într-un mediu cu gravitate zero i-a venit datorită unui alt studiu făcut de acesta care se baza pe cum poate fi prevenită pierderea ţesutului osos în spaţiu.

„Nu putem concepe un tratament de tip glonţ de argint împotriva cancerului întrucât există mai multe tipuri iar oamenii reacţionează diferit la el. Însă ceea ce am vrut să observ a fost următorul lucru: toate aceste tipuri de cancer au ceva în comun? De aceea le-am pus într-un dispozitiv cu microgravitaţie”, a explicat omul de ştiinţă.

Citeste si...
Klaus Iohannis spune că nu vrea înființarea Secției Speciale

„Am selectat mai multe tipuri de celule canceroase din diferite părţi ale corpului – săni, ovare, plămâni şi nas – şi le-am pus în condiţii de microgravitaţie. Şi ceea ce am descoperit a fost faptul că în 24 de ore, 80-90% din celule canceroase au murit”, a continuat Joshua Chou.

Joshua Chou plănuieşte, alături de unul dintre studenţii lui, anthony Kirollos, să trimită în 2020 celule canceroase pe Staţia Spaţială Internaţională.

Descoperire senzațională: „Vrem să află dacă într-adevăr microgravitatea este cea care acţionează asupra celulor sau dacă alte lucruri din spaţiu ar avea efect, de exemplu radiaţiile solare”, a explicat specialistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.