Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat miercuri, 10 aprilie, 12 percheziţii domiciliare în Capitala şi judeţele Dâmboviţa şi Călăraşi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism,violare de domiciliu şi lipsire de libertate.

Descinderi ale mascatilor, in Capitala şi două judete

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii februarie 2018, un număr de 6 suspecţi au constituit un grup infracțional organizat, la care, în perioada august 2018 – aprilie 2019, au aderat alţi 5 suspecţi, cu scopul de a comite infracțiuni de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

Sub coordonarea liderului grupării, membrii grupului au recrutat mai multe persoane de sex feminin, minore și majore, cu scopul de a le exploata sexual, prin obligare la practicarea prostituției, le-au adăpostit în apartamente închiriate pe raza municipiului București şi le-au înlesnit acestora activitatea de prostituţie, prin gestionarea unor conturi pe site-uri de profil, obținând sume de bani de pe urma practicării prostituției.

Descinderi ale mascatilor, in Capitala şi două judete

De asemenea, s-a reţinut faptul că,în luna mai 2018, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla o persoană vătămată minoră, liderul grupării a recrutat-o pe aceasta cu scopul de a o exploata sexual, iar în perioada mai 2018 – 19 septembrie 2018, a adăpostit-o pe victimă în apartamente situate în zona Dristor și în zona Unirii din Capitala .

Citeste si...  Cine este noul iubi al Elenei Băsescu

La data de 26.09.2018, în jurul orei 23:30, liderul grupului împreună cu alte persoane, au pătruns, fără drept, prin efracție, distrugând mânerul ușii de acces, într-un apartament situat pe raza sectorului 2 din municipiul Bucureşti, unde locuia victima minoră împreună cu alte două persoane vătămate majore.

S-a reţinut faptul că membrii grupului au lovit-o, în zona capului, cu un pistol, pe una dintre persoanele vătămate majore, iar pe victima minoră au luat-o cu forța și au introdus-o intr-o dubă transportând-o spre o locaţie în care a fost lipsită de libertate.

Scopul urmărit de către liderul grupului, prin comiterea acestui gen de fapte, a fost acela de a o recupera pe minoră, în vederea continuării exploatării acesteia prin obligarea la practicarea prostituției.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 3 pistoale tip airsoft utilizate de către suspecţi pentru intimidarea victimelor si persoanelor cu care se aflau in conflict, arme albe tip macete, cuţite si bastoane telescopice.

La sediul DIICOT-Structura Centrală au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 12 persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul D.C.C.O., B.C.C.O. din Capitala, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Călărași

La acțiune au participat luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei “Vlad Ţepeş”.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.