Preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a declarat că ministrul Justiţiei, prin respingerea candidaturilor depuse la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a transmis semnalul că omul pe care îl doreşte în fruntea DNA nu s-a înscris la selecţie. 

În opinia sa, nominalizarea pentru şefia DNA va fi anunţată când se va ajunge la un consens între Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu şi Tudorel Toader. 

„De data aceasta, domnul Tudorel Toader ne-a surprins prin faptul că nu a mai ţinut o prelegere de două-trei ore în care să nu ne spună nimic, a fost mult mai concis. A transmis semnalul că omul pe care şi-l doreşte în fruntea DNA nu s-a înscris la concurs, astfel trebuie citit anunţul. Cel mai probabil, îşi doreşte un urmaş al doamnei Kovesi care să corespundă criteriilor de înaltă exigenţă şi ale celor doi lideri care l-au înfipt în fruntea Ministerului Justiţiei şi, când va exista un consens Dragnea – Tăriceanu – Tudorel Toader, atunci va fi anunţat şi numele şefului DNA”, a afirmat Tomac. 

Citeste si...
Banca Mondială, veste URIAȘĂ pentru România în privința economiei

Ministerul Justiţiei a anunţat vineri că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.