Politic, Stiri

Deputatul Ionuț Vulpescu, editorial DUREROS pentru „intelectualul lui Băsescu”

Într-un articol publicat în Revista Cultura, deputatul social-democrat Ionuț Vulpescu îl desființează pe Gabriel Liiceanu pentru puternicul său partizanat politic, demonstrând cu argumente că toate caracteristicile negative pe care acesta i le atribuie lui Victor Ponta îl descriu, în realitate, pe Traian Băsescu.

gabriel_liiceanu_84604000

„Din păcate, golănia în politică e sinonimă cu «epoca Băsescu», una în care dl Liiceanu a fost (sau, mai bine zis, n-a fost nimic altceva decât) un soldat credincios al propagandei oficiale.

Textul din Contributors abundă, de altfel, de epitete pe care Gabriel Liiceanu le atribuie fiinţei premierului: băşcălios, vulgar, huligan, jignire, clovn, tupeu. Dacă, însă, le-ai rosti în faţa unui om de pe stradă şi l-ai ruga să le asocieze cu o personalitate politică, mă tem că nu Victor Ponta ar fi primul nume pe această listă. Ci, din nou, Traian Băsescu”, a scris Ionuț Vulpescu.

Deputatul PSD vorbește și despre izolarea externă a României din timpul lui Traian Băsescu.

„Filosoful îl acuză (pe Victor Ponta, n.r.), cu o gravitate de Savonarola de cartier: «ne-aţi furat direcţia în care trebuia să mergem». Dacă acea direcţie era spre nicăieri, atunci, da, trebuie să fim de acord cu dl Liiceanu. Numai că nu ştiu dacă spre nicăieri chiar e o direcţie. În raport cu ea, faptul că Victor Ponta se vede regulat cu vicepreşedintele SUA, cu preşedintele Comisiei Europene, cu cel al Parlamentului European, cu preşedintele Franţei şi cu cancelarul Germaniei, e un imens câştig”, a mai susținut Vulpescu, în revistacultura.ro.

Acesta îi reproșează lui Liiceanu și ușurința cu care îi acuză pe alții de corupție: „Oare editura pe care o conduce nu a primit niciodată bani de la stat, bani pe care un eventual Liiceanu al stângii să-i definească drept şpagă sau sifonare? Mai ales în perioadele în care filosoful ridica în slăvi tocmai personalitatea care avea, în acel moment, puterea de a direcţiona acei bani?”, se arată în articolul lui Ionuț Vulpescu.

blank