Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra l-a acuzat pe premierul Ludovic Orban că se joacă de-a alba-neagra cu salariul minim. Acesta crede că strategii PNL încearcă să acopere, prin anunţul de creştere a salariului, deficitul de imagine provocat prin neparticiparea preşedintelui la o dezbatere cu Dăncilă.

Horia Nasra a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că premierul Orban se joacă cu cifrele şi de-a alba-neagra cu salariul minim.

„Prin anunţul lui Ludovic Orban, cu privire la posibila creştere a salariului minim cu 7,2%, strategii PNL probabil încearcă să acopere deficitul de imagine provocat de fuga preşedintelui Iohannis de acea dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă. Orban se joacă cu cifrele şi de-a alba-neagra cu salariul minim. Nu ştim dacă s-a referit la brut sau net, aşa cum nu ştim când a fost serios: când anunţa apocalipsa economică în urma creşterii salariului minim de către Guvernul PSD sau acum, în campania electorală, când în disperare de cauză anunţă creşteri salariale?”, a spus Nasra.

Citeste si...  Orban, despre scrisoarea trimisă de Dăncilă către CE: «Premierul îşi permite să mintă într-o corespondenţă oficială»

Ludovic Orban a anunţat că Guvernul vrea să adopte o hotărâre pentru majorarea salariului minim brut pe ţară până la sfârşitul acestei luni. Premierul a precizat că nu poate fi vorba de mai multe variante de salariu minim în funcţie de studii.

„Vom veni cu analiza noastră şi evident cu nişte propuneri între marje referitor la creşterea salariului minim. Evident trebuie să ţinem cont de factori obiectivi şi anume indicele de creştere a productivităţii, de creştere a salariului mediu brut, de rata infaţiei dar în acelaţi timp trebuie să ţinem cont şi de impactul pe care poate să-l aibă creşterea salariului minim asupra profitabilităţii companiilor în mai multe ramuri în care sunt mulţi angajaţi pe salariul minim, astfel încât creşterea salariului cu forţa de muncă să nu afecteze profitabilitatea în ramurile respective. (…) Până la sfârşitul lunii vrem să dăm hotărârea de Guvern referitoare la salariul minim”, a declarat, luni, Ludovic Orban.