Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu degeaba se revoltă a fost surprins, alături de fostul premier Mihai Tudose, la o masă mare, în interiorul unui restaurant din Sărata Monteoru, județul Buzău, încălcând normele referitoare la numărul maxim de persoane și distanțarea fizică. Liderul PSD a spus că abaterea de la norme a fost de scurtă durată, dar un martor care s-a aflat sâmbătă seara la același restaurant susține altceva.

Social-democrații Marcel Ciolacu degeaba se revoltă a fost suprins cu Mihai Tudosecu cu care a petrecut sâmbătă seara cu bună dispoziție, fără distanțare fizică și cu încălcarea regulilor. Din imaginile apărute în presă se vede că la masa la care stăteau cei doi politicieni erau în total 11 persoane. Potrivit legii, la o masă în interiorul unui local au voie cel mult șase persoane, dacă acestea nu fac parte din aceeași familie.

Degeaba se revoltă Ciolacu pentru amenda din restaurant, pentru că martorii oculari spun altceva

Marcel Ciolacu a reacționat cu un mesaj pe pagina de Facebook alături de care a postat imaginea cu membrii Guvernului surprinși în momentul în care nu respectau restricțiile, de ziua premierului. Președintele PSD a susținut că sâmbătă seara se afla cu familia la un restaurant, iar ulterior au venit și alți colegi, încălcând restricțiile doar câteva minute. „De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți”, a afirmat liderul PSD.

„Au tras draperiile, au încuiat ușa restaurantului, au stins lumina”
Un martor a povestit însă pentru Digi24 că lucrurile s-au întâmplat altfel seara trecută.

„Inițial întâlnirea a avut loc la una din mesele de pe terasă. Mihai Tudose a venit al treilea sau al patrulea și au stat afară o perioadă și abia după-aia au intrat cu toții înăuntru. Deci, în momentul în care au fost în jur de 10 persoane afară s-au mutat înauntru, au stat cel puțin o oră, cât am mai stat eu pe terasă. Șeful locației îi însoțea, inițial la masa de afară și apoi a intrat cu dânșii. După ce și-au dat seama că au fost pozați, au tras draperiile, au încuiat ușa restaurantului, au stins lumini și ne-am simțiti ostilizați”, a declarat martorul ocular.

Degeaba se revoltă Ciolacu a criticat reacția Poliției care a făcut precizari despre acest caz într-o declarație de presă: „Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine!” – a afirmat Ciolacu.

Cuantumul celor 11 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliție în urma verificărilor se ridică la 21.000 de lei, a anunțat Georgian Drăgan – purtător de cuvânt IGPR.

„Au fost surprinși așa cum sunt: că ignoră normele de protecție sanitară. S-a văzut cum respectă regulile. Au avut o conduită iresponsabilă încă de la începutul pandemiei, bagatelizând riscul epidemiei, au pus bețe în roate la orice fel de reglementări, lăsând autoritățile fără pârghiile pentru a lupta împotriva răspândirii”, a reacționat și premierul Ludovic Orban.

Întrebat la o conferință de presă dacă atitudinea lui Marcel Ciolacu va afecta imaginea partidului, prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu nu a dorit să răspundă. A subliniat însă că în astfel de cazuri este nevoie de sancțiuni financiare și scuze publice.

„Oricine încalcă legea plătește, indiferent cum îl cheamă, că îl cheamă Ciolacu sau că îl cheamă Grindeanu, trebuie să plătească. Dacă este persoană publică, din punctul meu de vedere, cu atât mai mult trebuie să vină și cu scuze în fața românilor”, a spus prim-vicepreședintele PSD.

În urmă cu cinci luni, când în presă a apărut o fotografie asemănătoare în care premierul și mai mulți miniștri încălcau restricțiile participând la o masă la Palatul Victoria de ziua lui Ludovic Orban, Marcel Ciolacu a cerut demisia premierului.


Citeste si...
Marcel Ciolacu PSD agreează ideea amânării localelor