Valoarea acțiunii Tesla a scăzut cu 50 de miliarde de dolari, după ce investitorii au reacționat la declarațiile lui Elon Musk și ale altor directori ai companiei la un eveniment de lansare a unei noi baterii.

Acaestă sumă astronomică arată cât de mult a crescut compania în ultimul an. În septembrie 2019, acțiunile Tesla valorau aproximativ 39 de miliarde de dolari. Acum, compania este evaluată la aproximativ 390 miliarde de dolari – adică o creștere de 1.000% în 12 luni – în ciuda scăderii uriașe.

Tesla a depășit Toyota pentru a deveni cea mai valoroasă companie auto din lume la începutul acestui an, deși compania japonez produce un număr mult mai mare de autoturisme.

Marți, acțiunile companiei au încheiat ziua bursieră cu o scădere de 5,6% și au scăzut cu încă 6,9% în următoarele ore.

Acțiunile Tesla au încheiat ziua bursieră de marți cu o scădere de 5,6% și au scăzut cu încă 6,9% în orele următoare. Investitorii se așteptau ca producătorul să anunțe o reducerea a prețului autovehiculelor sale electrice, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

În schimb, Musk și ceilalți directori ai Tesla au prezentat noi tehnologii și strategii de fabricație a bateriilor, dar au explicat că acestea vor fi gata abia peste câțiva ani.

″În trei ani putem produce o mașină de 25.000 de dolari, care va fi practic la egalitate, poate ușor mai bună decât o mașină similară pe benzină comparabilă”, a spus Musk unei audiențe online de peste 270.000.

Fabricarea unei mașini electrice la prețuri accesibile “a fost întotdeauna visul nostru de la începuturile companiei”, a adăugat Musk, însă singurul vehicul nou anunțat de Tesla este departe de această țintă.

Livrările noului model S Plaid, o berlină cu o autonomie de peste 800 de km și cu o viteză maximă de 320 de km/h, vor începe în 2021. Autoturismul are un preț de aproape 140.000 de dolari.

Declarațiile lui Elon Musk în trei ani compania va dezvolta o nouă generație de baterii, care vor fi mai puternice, mai durabile și vor avea un preț la jumătate față de cele din prezent.

Dezvoltarea bateriilor este obiectivul cheie pentru investitori, dar compania nu a reușit să-i mulțumească pe toți.


Citeste si...
De ce Crin Antonescu vede un mare pericol cu Ponta preşedinte?