Ioana Maria Vlas, unul dintre apropiaţii lui Sorin Ovidiu Vântu s-a decis să vorbească. Ioana Maria Vlas a făcut dezvăluiri de senzație despre afaceristul aflat acum după gratii.
„La domnul Vântu se plimbau mulţi potenţaţi ai vremii. Erau miniştri şi parlamentari. Avea relaţii foarte apropiate cu premierul de pe vremea CDR-ului, Radu Vasile. Erau foarte mulţi.

Nu ştiu dacă era prieten cu Tăriceanu. Am văzut şi oameni de cultură acolo. L-am văzut destul de des pe regretatul Păunescu acolo. Şi pe cei de la Caţavencu i-a luat cu fulgi cu tot. Nu aveam birourile apropiate că nu voiam să văd cine vine acolo. Presupun că multe dintre întâlniri erau înregistrate şi filmate pentru că Vântu era genial în materie de şantaj. Râde acum că unii oameni erau ademeniţi de el.”, a spus Vlas.

Conform Ioanei Maria Vlas, Sorin Ovidiu Vântu a avut legături pînă și cu serviciile secrete. „Era foarte bun prieten cu domnul Timofte. Erau din acelaşi oraş. Au fost o gaşcă de prieteni şi cu domnul Iacobov şi cu domnul Hrebenciuc. Nu ştiu dacă îi chema Vântu pe politicieni. El îi chema la el, în biroul lui. Ştia toată lumea că domnul Vântu avea atât de multă putere încât conducea toată România. La un moment dat am primit un plic de la cineva de la Camera Deputaţilor şi în acel plic erau descrise toate malversaţiunile de care domnul Vântu era vinovat. Acel plic a fost trimis de cineva. Parlamentul României ştia despre ce este vorba. Am primit plicul cu antet şi documentele respective în 1998. Mă îndoiesc că domnul Vântu ar fi dat un milion de dolari. Problema era să sensibilizeze pe cineva. Mare greşeală a făcut că domnul Olteanu s-a dus în Deltă. Cum o mare greşeală a făcut şi domnul Geoană.”, spune Vlas.

Citeste si...  DNA cere un nou aviz pentru arestarea Elenei Udrea

Se pare că Sorin Ovidiu Vântu avea o latură extrem de dură. „Ca să se amuze. Vrea să îşi bată joc de oameni. De aceea a turnat la procurori. E un om genial, dar atât de rău. Nu mai are nimic de pierdut. E în puşcărie. Are o mulţime de probleme. Nu mai are niciun fel de protecţie. El vrea doar să se mai răzbune în acest mod.”, a dezvăluit Vlas la RTV.