Şeful Televiziunii publice, Stelian Tănase, se declară un admirator al oraşului Bucureşti, într-un interviu in extenso acordat Agerpres, însă precizează că „oamenii reprezintă partea urâtă a Bucureștiului”. Dacă ar vrea să schimbe ceva la Capitala României, Stelian Tănase ar alege chiar locuitorii oraşului, bucureştenii.

stelian_tanase_mediafax_foto_diana_iurkiewicz_63332900_47415800

Întrebat de reporter „Ce v-ar plăcea să se schimbe la oraşul Bucureşti?”, directorul TVR spune: „Am să dau un răspuns rău sau cinic: oamenii. Oamenii reprezintă partea urâtă a Bucureștiului. Să știți că nu este chiar o excepție, pentru că, dacă te duci la Paris, o să afli că Parisul este minunat, dar, din păcate, este locuit de parizieni, ați auzit asta de multe ori. Și cu Bucureștiul este aceeași situație, adică oamenii nu sunt lucrul cel mai fericit acum la București”.

Stelian Tănase vorbeşte despre aluviunile de populaţie care au deteriorat calitatea Bucureştiului în perioada comunismului:

„Toată lumea vorbea despre bucureșteni în perioada interbelică drept oameni bucuroși, plini de viață, inteligenți, care erau joie de vivre, care știau să trăiască și așa și era. Comunismul, din păcate, a avut un efect devastator. În primul rând, Bucureștiul a devenit un oraș aluvionar, el a fost asaltat în industrializarea comunistă de zeci, sute de mii de oameni, populația Bucureștiului s-a amestecat cu o viteză foarte mare, fără ca ei să capete o educație urbană suficientă. Ei au populat întâi periferiile, au intrat în școli, au intrat apoi în birouri, în fabrici, au devenit populația majoritară a Bucureștiului și aspectul uman s-a schimbat foarte mult. Acest aspect uman nu este lucrul cel mai bun pentru București. Vor trebui decenii ca să refacem acea lume bucureșteană care exista odată”.

Citeste si...  Blaga si Anastase, redistribuiti la Parlament