Fostul poliţist, condamnat la 15 ani şi opt luni pentru lovituri cauzatoare de moarte

 cristian_cioaca declaratie

Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv la 15 ani şi opt luni de închisoare, de Curtea de Apel Piteşti, pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, soţia sa.

Curtea de Apel Piteşti, care miercuri după amiază s-a pronunţat definitiv în acest dosar, a schimbat încadrarea juridică a faptei din „omor” în „lovituri cauzatoare de moarte”.

„Alea nu sunt probe. Eu nu pot să-mi explic cum au ajuns ei la acuzaţia de omor calificat cu segmentarea cadavrului? Ba au spus că l-am împrăştiat pe traseul Rucăr-Bran, ba că l-am ascuns într-un loc necunoscut. Să tranşeze şi ei un porc, să vadă cum e. Ce să mai zic de sacul cu haine şi obiecte găsit în pădure? Un circ! Concluzia? Sunt un asasin perfect, dar cam neglijent! Poate sunt un tâmpit, asta cred ei!”, spunea Cioacă, aproape râzând în timp ce ne făcea complice cu ochiul, într-un interviu acordat presei mondene, în decembrie 2007.

În acelaşi interviu, poliţistul îşi amintea şi de clipele grele pe care le-ar fi trăit atunci când Elodia a dispărut. „Eram buimac, şocat, în depresie. Pe atunci, cel mai mare rău mi-l făceau emisiunile în care vedeam mailurile Elodiei. Mă distrugeau, îmi adânceau starea în care eram. Mă întrebam mereu de unde le aveau. Cine să-mi răspundă? Viaţa intimă a mea şi a soţiei mele era la televizor, expusă în toată splendoarea ei, pentru o ţară întreagă. Şi asta nu-mi făcea bine deloc.  Reuşeam să mă liniştesc doar plimbându-mă cu maşina. Goneam la volan aiurea pe drumuri. Când oboseam, trăgeam pe dreapta şi dormeam. Nu conta unde ajungeam. Mă trezeam şi plecam acasă”, îşi amintea Cioacă.

Când a văzut Cioacă ultima oară pe Elodia? „În noaptea aia (n.r. – 29-30 august) venisem acasă pe la două-trei, de la Piteşti. Mă întâlnisem cu femeia cu care începusem o relaţie. M-am culcat şi m-am trezit pe la şapte, odată cu ăla mic. Mi-am făcut cafeaua şi am început să vorbesc cu Elodia. De-ale noastre. I-am reproşat că cheltuia banii aiurea pe haine, că venea acasă seara târziu, că nu se ocupă de copil. Nu ne-am certat, aşa cum se spune. Am discutat. După vreo oră a plecat. Era 8.15. Atunci am văzut-o ultima oară”, se destăinuia Cioacă, în 2007.

 

 

Citeste si...  Bouchard, fata care a pierdut totul în tenis. Ce se ascunde în spatele zâmbetului din şedinţele foto sexy