Featured, Politic

Deciziile Guvernului Orban dacă nu ar fi comică, ar fi de plâns

1. PSD și PNL se pot considera egale. În perioade scurte au produs guverne de aceeași factură! Bipede cu pretenții și gură mare, cu puțină logică și mult tupeu, vizibil preocupate de interesele celor care lea trimis Guvernului. Într-un an am asistat la un chit politic, păgubos pentru ambele cete!

Deciziile Guvernului Orban

2. Cînd vorbeau unii, puteai crede că spun adevărul. Cînd deschideau gura ceilalți, ziceai că au dreptate. Egalitate deplină!

3. La ședința de guvern de marți a lipsit Victor Costache, favoritul Ralucăi Turcan la Sănătate. Miercuri, la votarea moțiunii, Ludovic Orban a pomenit de primirea lui Costache (merge și Gudurău) la Academia de chirurgie din Franța. Se numește Academie Nationale de Chirurgie, nu este Academia Franceză, ci un fel de Academie de Științe Medicale, dar mult mai tare. Iar Victor Costache nu este membru. A fost invitat să țină și el o comunicare de 20 de minute alături de alți șapte invitați. Dacă nu credeți, verificați lista de membri și programul. (https://academie-chirurgie.fr/presentation/annuaire-des-membres)

4. Guvernului Orban și cel PSD-ist au fost alcătuite din oameni desemnați de susținători cotizanți. În ambele cazuri, la votul moțiunii de cenzură au căzut interfețele, nu păpușarii!

5. Viorica Dăncilă a fost acuzată de dispreț față de gramatică. Ludovic Orban l-a acuzat pe Marcel Ciolacu de greșeli de lectură. Și cînd vorbea dădea cu parul în acorduri și în formulări. El este cel care a spus de la microfonul parlamentului că ”România va fi o națiune respectată”. La discurs înflăcărat, mai merge, la logică, nu! Una este să vorbești, alta să turui!

6. Ludovic Orban și cei din gașca lui au vorbit mereu de o ”alianță toxică”. O alianță toxică a dărîmat guvernul condus de Viorica Dăncilă, o alianță toxică l-a făcut pe Orban premier și tot o alianță toxică l-a trimis după ciuperci.

7. ”Cu parul pe ei, cu plîngeri penale”, zicea mai ieri-alaltăieri vocea de aramă. Gura mare și cînd guvernul său era pe buza coșului de gunoi a politicii. Și să vezi ce listă lungă de merite. Putem s-o luăm de la cine vreți, de la Victor Ponta, Dacian Cioloș, Grindeanu, Tudose, Viorica Dăncilă și Ludovic Orban, toți au încheiat mandatul cu nenumărate succese, în vreme ce populația s-a plîns după fiecare că trăiește mai prost.

8. Cum au acționat acoperiții din Parlament? Sau ordinul lor a fost să sprijine căderea guvernului pentru a pune umărul la împlinirea dorinței lui Klaus Iohannis?

9. Ați văzut prin Parlament sîngele țîșnit din obrazul crăpat al celor care s-au trezit cu toate gogmăniile ridiculizate, cu toate garanțiile uitate, cu toate asigurările privind rezultatul moțiunii infirmate de rezultat?

10. Numărul mare de Ordonanțe de Urgență adoptate în seara zilei de 4 februarie ne trimite la interesele slujite de fiecare ministru. O lectură a titlurilor ne ajută să vedem o listă de obligații și ne trimite mai pe față sau mai pe dos la cîțiva beneficiari. Lista este un bun plan de activitate pentru un procuror iscusit și nepăpușat!

11. Ideea cu votul hai-hui (fiecare pe unde apucă prin România și prin străinătate! ) pentru alegerile parlamentare este ilogică, ilegală și imbecilă. Dacă nu cade la CCR, cade la Bruxelles! Ne sancționează Comisia Europenă pentru prostie și legiferare incoerentă pe motiv că facem Europa de rîs.

12. Mărirea numărului de parlamentari pentru diasporă este o altă găselniță de cîștigat cîteva scaune în parlamentul României. Liberalii s-au gîndit că vor cîștiga puncte pe votul celor plecați la muncă și care sunt excepționali în datul cu părerea și bucuroși să se simtă implicați în scandalul de acasă.

13. Am intrat într-o criză politică provocată de ambiția lui Klaus Iohannis de avea un ”guvern al său”. Și care ar rezulta din incapacitatea sa de a comunica și negocia în politică. Mai pe scurt, din incapacitatea sa de a se înțelege cu cineva.

14. La ieșirea de miercuri seară, președintele a zis că ”lucrurile merg mai departe”, că ”avem instituții solide”, că el este garantul, că ”intrăm într-o logică de alegeri anticipate”, că el vede ”un guvern în jurul PNL!” Dacă folosește brișca SRI, de bună seamă că visul președintelui va trece ca prin brînză. Cu 20%, liberalii cu al lor procent modest, au dărîmat guvernul Dăncilă, au pus-o pe Van der Leyen președinta Comisiei Europene și apoi au ajuns la guvernare! Să vedem dacă le mai iese!

15. Graba cu care Klaus Iohannis a convocat consultări pentru a ne anunța joi seara numele premierului desemnat încurcă partidele politice și le cam astupă gura. Klaus Iohannis pare convins că toată lumea se conformează și cade pe spate, ca mai apoi să se alinieze într-un ”să trăiți, rezolvăm tot pînă vineri la prânz! Și puteți pleca fericit la Sibiu!”

16. După reluarea legăturilor PSD-Pro România s-ar putea ca tot acest scenariu bazat pe forță și tupeu să se poticnească. Și să iasă nu o victorie zdrobitoare, ci un ein-zwei -polizei de tot penibilul pentru președintele Klaus Iohannis!

 

blank