Ana Birchall a declarat, sâmbătă, înaintea Congresului PSD că revocarea sa din funcţia de ministru al Justiţiei este o decizie luata în CEx.

„Este o decizie a Comitetului Executiv al PSD”, a spus Birchall, întrebată de jurnalişti cum comentează decizia de revocare.

Întrebată când a aflat că va fi revocată, Ana Birchall a refuzat să facă alte comentarii.

Surse din conducerea PSD au declarat că picătura care a umplut paharul supărării PSD pe ministrul Justiției, Ana Birchall, a fost proiectul prezentat joi de aceasta prin care ar fi fost îngreunată procedura eliberării condiționate, ridicarea vârstei pentru eliberare condiționată de la 60 de ani la 65 de ani și ar fi fost permisă percheziția domiciliară la orice oră, în caz de flagrant.

De altfel, premierul Viorica Dăncilă a anunțat vineri că din Ordonanța de Urgență anunțată joi de Ana Birchall va rămâne doar partea care se referă înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie.

Citeste si...
Sâmbătă, la PSD se pun la bătaie funcţii importante

„Proiectul referitor la înăsprirea pedepselor rămâne doar partea care se referă la înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie. Am spus că voi face acest lucru și voi duce acest lucru până la capăt”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul Comitetului Executiv al PSD.

Ana Birchall a transmis, vineri, pe Facebook, că după ședința CEx a mers la Ministerul Justiției, în condițiile în care în spațiul public au apărut informații că ar fi plecat la Palatul Cotroceni. Ministrul Justiției a postat și o fotografie în care apare la sediul instituției.

Viorica Dăncilă a anunţat ieri că Ana Birchall va fi revocată din funcţia de ministru al Justiţiei şi înlocuită cu Dana Gîrbovan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.