Sărbătoarea Crăciunului a fost una ceva mai specială pentru sute de indivizi ”vânați” de ceva vreme de polițiștii de la Crimă Organizată din toată țara. Traficanții de stupefiante sau maeștri ai țepelor date pe internet au rămas fără zeci de kilograme de substanțe psihoactive, fără sume importante de bani, dar și fără mașinile pe care le-au folosit la comiterea infracțiunilor, dar și fără bani. Totul în numai două săptămâni.

Megaacțiunea care a activat 443 de ofițeri specializați în combaterea criminalității organizate și care s-a derulat pe durata a două săptămâni (6-20 decembrie), a vizat personaje implicate în criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani. În cele 37 de acțiuni care s-au încheiat cu peste 200 de percheziții la adresele indivizilor, au fost descoperite și luate pe sus 291 de persoane, membri ai unor rețele filate chiar și cu ofițeri sub acoperire. Pe numele a 50 dintre ele, ca ”dar” de Crăciun, au fost emise mandate de arestare pentru implicarea lor în rețele de crimă organizată aflată sub lupa polițiștilor.

Trei sute de traficanți luați pe sus, zeci de kilograme de droguri și 11 mașini confiscate

Din  locuințele și din garajele celor aproape trei sute de traficanți de stupefiante, pentru demascarea cărora s-au folosit chiar și câini speciali antrenați -,  sau din a celor care scoteau bani frumoși din infracțiuni comise pe internet au fost confiscate, 7.862 de grame de canabis, 40 de semințe și 133 de ghivece cu plante de canabis, 6.200 de grame de muguri canabis, 9 doze de heroină, 22.703 grame de masă vegetală, 90 de plicuri de substanțe vegetale, 23 de comprimate, o narghilea, 7 cântare, 26 de grindere, 11 autoturisme, 7 laptopuri, 9 sisteme informatice, o cameră video, 3 tablete, 107 telefoane mobile, 38 de cartele SIM, 13 medii de stocare și un HDD.

Citeste si...
Răzvan Ciobanu s-a ales cu un nou scandal! "N-aş îmbrăca-o niciodată pe Naomi"!

La capitolul ”bani” infractorii s-au dovedit a fi deosebit de generoși cu investigatorii care au avut o ”recoltă” bogată în urma perchezițiilor: 358.798 de lei, 29.110 euro, 1.140 de dolari, 2.545 de lire sterline și 20 de franci elvețieni.

Arme de foc, sute de cartușe și arme albe în casele traficanților

Pasiunea pentru vânătoare a infractorilor sau nevoia de a se apăra de membrii grupărilor rivale este dovedită de faptul că au fost descoperite arme de foc, arme albe și sute de cartușe deținute ilegal. Bineînțeles, de la ”nota de plată” făcută de ofițerii de la Crimă Organizată care i-au călcat chiar în luna cadourilor  nu au lipsit băuturile și cafeaua fine, dar și țigările de contrabandă.

Membrii unei grupări care activa în județul Ilfov au primit în ”dar” de Crăciun mandate de arestare

Într-un singur loc, ofițerii de la Crimă Organizată Ilfov au descoperit peste 6.000 de euro, 19.000 de lei și 700 de grame de canabis. Era vorba de o grupare care îi aproviziona cu ecstasy, amfetamină și canabis pe toxicomanii de prin București și județul Ilfov. Patru dintre membrii rețelei au primit în ”dar” mandate de arestare de 30 de zile, iar pentru un al cincilea judecătorii au decis arestul la domiciliu.