De la 1 august, masca devine obligatorie în zonele aglomerate din judeţul Constanţa, inclusiv în staţiuni şi în zonele de promenadă. Măsura a fost stabilită de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă și are scopul de a reducere riscul de răspândire a coronavirusului.

De la 1 august purtatea masti devine obligatoriu în urma unei analize efectuate de reprezentanţii DSP Constanţa şi IPJ Constanţa purtarea în mod corect a măştii de protecţie, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, devine obligatorie în următoarele spaţii publice deschise:

– târguri

-pieţe

– oboare

– staţii de autobuz

– peroanele gărilor

– curţi şi perimetre exterioare ale obiectivelor şi lăcaşurilor de cult

– spaţii exterioare ale instituţiilor şi autorităţilor publice

– Delfinariu

– locurile în care se desfăşoară spectacole în exterior

– în orice loc în care se formează aglomerări de persoane

– în exterior, pe domeniul public şi nu se poate respecta distanţarea fizică recomandată de 2 metri.

Totodată, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele prezente în intervalul 18:00 – 24:00 pe faleze, în piațete și în parcuri de distracţii şi agrement.

Administratorii spațiilor sunt obligați să afișeze la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

Județele în care masca devine obligatorie de la 1 august
Masca devine obligatorie de mâine în următoarele judeţe: Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa, Galaţi, Braşov, Vâlcea, Iaşi, Călăraşi, Prahova, Gorj, Buzău, Constanţa, Vrancea, Teleorman, Arad şi Satu-Mare.


Citeste si...
Andronescu, despre atacurile din PSD: Mă întreb dacă nu cumva a fost un ordin din interior

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.